Glas Javnosti
posta

NEMAČKA VLADA STRAHUJE: Očekuju nemire zbog inflacije i cena energenata

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nemačka Savezna kancelarija za borbu protiv kriminala (BKA) predviđa da bi inflacija i rast cena energenta mogli negativno da se odraze na unutrašnju bezbednost u zemlji i izazovu slične proteste kao one tokom pandemije koronavirusa.

- Možemo očekivati sličnu situaciju kao i tokom protesta protiv mera za suzbijanje pandemije, kada se jedan značajni deo stanovništva osetio ugroženim zbog političkih odluka - navodi se u proceni BKA, koju je citirao dnevnik Tagesspiegel.
Prema istom izveštaju i ekstremno islamističke snage bi mogle postojeću kriznu situaciju iskoristiti za delovanje, prenosi SEEbiz.

- Beležimo pozive za napade na ekonomsku infrastrukturu - navodi se u dokumentima BKA.
BKA, osim širenja nemira koje bi mogli podstaći desni ekstremisti i islamisti, očekuje i nasilne akcije krajnje levih snaga.
- Očekujemo proteste i kaznena dela kao prošlih godina, ali i blokadu objekata energetske infrastrukture - navodi se u izveštaju.
Pre nekoliko dana jedna grupa klimatskih aktivista je pola dana blokirala rad jedne termoelektrane na ugalj na istoku Nemačke.

BKA očekuje da bi desno ekstremne snage mogle izvršiti i napade na političare kao što je to bio slučaj i tokom pandemije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR