Glas Javnosti

NASILJE U ŠKOLAMA SRBIJE: Oglasila se i majka koja je napala učiteljicu na Vračaru

Društvo
Autor: Glas javnosti

Majka učenice trećeg razreda OŠ "Sveti Sava", koja je navodno gurnuta na ekskurziji, od strane učiteljice drugog odeljenja, iznela je svoju stranu priče.

"To što sam juče uradila nije bilo ni vreme ni mesto, nije opravdanje, nasilje nije rešenje ali sam bila jako izrevoltirana I isprovocirana ponašanjem učiteljice", rekla je ona.

Takođe navodi da su ona i suprug, koji je takođe učestvovao u ovom nemilom događaju, najpre najnormalnije priči nastavnici S.Đ, kao i da su joj najavili razgovor u školi. Majka tvrdi da je tada učiteljica bila vrlo arogantna.

Na pitanje šta je to učiteljica uradila njenom detetu, majka kaže da je pomenuta učiteljica gurnula njeno dete jer je ušlo u kadar dok se snimala drugu decu.

"Dete je toliko gurnula, da je ono palo na drugaricu. Inače, dete ima ozbiljan zdravstveni problem. Neke novine su objavile koji dete problem ima, što apsolutno nije uredu", kazala je majka.

Na konstataciju da neki roditelji i napadnuta učiteljica tvrde da ona nije bila gruba prema njenom deteu, majka kaže: "Itekako je bila gruba i bezobrazna. Svega ovoga ne bi bilo da je rekla izvinite i da je odvojila minut za razgovor na koji smo je pozvali."


Zatim dodaje da je i tada učiteljica bila "prebezobrazna".

"Počupala sam je za kosu, što nije uredu, nakon što sam joj rekla da se ja tom detetu borim za život pet godina, da to nije u redu i da je dete preplašeno, pitala sam je jel to znači da dete ne može da se druži i da li treba da je nosim u džepu, na šta je ona rekla da, treba da je nosi u džepu", kazala je.

Puno toga se dešava u školama ali u medije dospe samo kada roditelji napadnu nastavnike, a za obrnuto se ne sazna. Mora da se čuje i druga strana medalje, istakla je majka učenice trećeg razreda OŠ "Sveti Sava".

Zaključila je da je svesna da je počinila nasilje i da bi sačekala policiju sa suprugom, da je znala da će ih napadnuta učiteljica zvati, dodajući da očekuje da bude pozvana na razgovor na koji će otići.

"Ali, ako vam neko kaže za vase bolesno dete za čiji se život borite pet godina, da ne treba da ide na ekskurziju i da treba da ga držite u džepu, ili da kažete njenoj učiteljici da ide iza nje i da joj čuva leđa‚ ako je toliko boli vodi je kod doktore… sve sa bezobraznim stavom, bez i jednog jedinog izvini, to nije u redu sa pedagoškog stanovišta", istakla je ona.

Glas javnosti/P05S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR