Glas Javnosti

HAOS U BEOGRADU: Roditelji fizički NAPALI NASTAVNICE u dve osnovne škole!

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Beogradu su se desila dva incidenta u dve osnovne škole.

Jedan je bio na Vračaru kada su majka i otac napali učiteljicu jer, kako kažu, ona je odgurnula njihovu ćerku kako bi nešto snimila. Učiteljica je to negirala, te je rekla da nije znala da dete boluje od karcinoma kičme.

Na Novom Beogradu je došlo do incidenta kada je majka došla da razgovara sa nastavnicom biologije jer je bila nezadovoljna zaključenom dvojkom iz tog predmeta.

Prvo je verbalno napala nastavnicu, a onda je krvnički pretukla, s obzirom na to da su joj, između ostalog, u bolnici konstantovali da ima kontuziju grudnog koša.

Nastavnica biologije u OŠ "Jovan Dučić" koju je fizički napala majka učenika petog razreda, zadobila je više povreda, a između ostalog i kontuziju grudnog koša.


Povređena nastavnica kolima hitne pomoći je nakon napada prevezena u bolnicu i, kako se saznaje, i dalje se utvrđuje stepen povreda.

- Koleginica ima kontuziju grudnog koša, a povređeni su joj i list na nozi, ruka i ima ogrebotine - kaže jedna od koleginica povređene nastavnice koja je u njenoj pratnji otišla u bolnicu.

Ona navodi da su svi prestravljeni i zgroženi onim što se dogodilo njihovoj koleginici.

- Pregledi i dalje traju, koleginica je trenutno na snimanju, snima joj se vrat - kaže sagovornica.

Majka je došla na otvorena vrata i pitala nastavnicu biologije zašto je njenom sinu zaključena dvojka, a ima prosek za trojku. Pritom, nije znala da se sabira i ocena iz prvog polugodišta - priča učiteljica u OŠ "Jovan Dučić" koja je u pratnji povređene koleginice otišla u bolnicu.

"Ne znaš ti, k*čko, ko sam ja"

Kaže da je nastavnica biologije da bi rešila nesuglasice pozvala majku u kabinet. Ali, umesto rešenja, došlo je do užasnog nasilja.

- Govorila joj je užasne stvari "Ne znaš ti k*čko ko sam ja, j***** ti mater - kaže učiteljica.

Onda je zapretila da će da ide kod direktorke što je nastavnica biologije podržala. Međutim, iznenada se vratila. Sa vrata je, kaže počupala za kosu, oborila na pod i lupala glavom o pod.

Kako smo već objavili, do napada je došlo danas popodne kada je majka petaka nezadovoljna zaključenom “dvojkom” došla u školu i po rečima napadnute nastavnice, najpre je vređala, a potom i krvnički pretukla.


Učiteljica S. Đ, koja predaje u OŠ "Sveti Sava" na Vračaru, povređena je kada su je napali otac i majka učenice 3. razreda pošto se odeljenje vratilo sa nastave u prirodi.

Izvor navodi da su roditelji devojčice iz odeljenja 3/3 napali učiteljicu koja predaje odeljenju 3/2.

Pljuvanje, guranje, čupanje za kosu

- Otac devojčice je pljunuo i gurnuo učiteljicu, a zatim ju je majka učenice čupala za kosu do te mere da ju je oborila na pod. Incidentu je prisustvovalo više roditelja i dece, kao i učiteljica iz 3/1 - objašnjava izvor.

Kako tvrdi direktora OŠ "Sveti Sava" Jovana Milenković, pozvana je policija, a obavešten je dežurni javni tužilac. Takođe, pristigla je i ekipa Hitne pomoći kako bi učiteljicu prevezla u Urgentni centar. Protiv roditelja koji su napali učiteljicu će biti podneta krivična prijava.

- Danas će, kako protokol nalaže, biti obavešten i Centar za socijalni rad - navodi izvor.

(Foto: Jutjub)

Napad je usledio posle incidenta u diskoteci tokom karaoka, što je potvrdila i direktorka škole.

- Devojčica se požalila da ju je učiteljica S. Đ. gurnula kako bi snimila svoje učenike koji su nastupali. Njena koleginica, koja predaje istom odeljenju 3/2, prišla joj je sa učenicom kako bi je opomenula da dete ima karcinom kičme, na šta je učiteljica S. Đ. navodno odgovorila da nije gurnula devojčicu. Prema rečima druge učiteljice, S. Đ. je rekla da, ako je devojčica bolesna, onda treba da ide da se leči. Međutim, S. Đ. je navodno tvrdila da ona nije imala tu informaciju i da bi bolesno dete trebalo uvek da bude pored učiteljice - navodi direktorka.

Napad na učiteljicu S. Đ., navodno, usledio je čim su roditelji čuli za incident u diskoteci.

- Nasrnuli su na nju odmah po izlasku iz autobusa.


Glas javnosti/K04S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR