Glas Javnosti

Ministar policije Gašić "REKETOM I DIKTATUROM" vrši progon časnih i poštenih policijskih službenika-sindikalnih aktivista

Društvo
Autor: Glas javnosti

 Od dolaska na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova ministar Bratislav Gašić, stavio je do znanja da neće dozvoliti slobodno sindikalno delovanje u policiji i slobodno, a javno iznetu reč pravde pritom nudeći, po saopštenjima njemu dragih sindikata sa kojima redovno sastanči, da će prosto rečeno "reketiranjem" časnih i poštenih policijskih službenika izvršiti povratak na posao onih koji su odlukom sudskih organa dobili postupak protiv MUP-a.

Takođe, neće dozvoliti  da se u policiji poštuju Ustav, zakoni i međunarodne povelje koje garantuju slobodu sindikalnog rada i delovanja i pritom da ti isti sindikalni aktivisti slobodno istupe u javnost.

Primer, prethodne dve tvrdnje su predsednik ovog sindikata Momčilo Vidojevići i potpresednik Zdravko Rajević.

Naime, Upravni sud već dvaputa po istoj optužbi oslobađa presednika sindikata Momčila Vidojevića  i pravno stvara  uslove za povratak na radno mesto sa koga je protivzakonito proteran 2017. godine. Ministar Gašić preko svoje saradnice Dragane Trajković donosi novo, gotovo isto Rečenje o PRESTANKU RADNOG ODNOSA , a da pritom Vidojević ne bude vraćen na radno mesto. 


Povodom donetog Rešenja Upravnog suda kojim je usvojena tužba Vidojevića, ministar je formirao tročlanu komisiju u kojoj je između ostalih bila i Trajković, te su krajem decembra Vidojeviću  i njegovom advokatu predočili da je za njih "slučaj čist i da moraju da postupe po presudi Upravnog suda".

Tada je nastao problem, jer je Vidojević odbio da bude "reketiran" odnosno da se u potpunosti odrekne pripadajuće mu novčane naknade za povratak na prethodno radno mesto.

Očigledno je da ministar  Gašić preko svojih najbližih saradnika vrši "DIKTATURU NAD PRAVOM I PRAVDOM" i stavlja do znanja građanima Srbije i zaposlenima u MUP-u da neće poštovati Ustav i zakone Republike Srbije.


Da će za Gašića Ustav i zakon biti samo mrtvo slovo na papiru, dokaz je i taj što uprkos nekoliko dopisa za prijem i dalje ne želi da primi jedino delegaciju ovog  sindikata i da ne samo neće pregovarati sa predstavnicima ovog sindikata, već i da će po svaku cenu da izvrši teror i progon istih, pa pored protivzakonitog raskida radnog odnosa Vidojeviću, preko svojih saradnika pokreće i disciplinski postupak protiv potpresednika Zdravka Rajevića, jednog časnog i poštenog policijskog službenika  kome se stavlja na teret to što je istupio u javnost i to isključivo kao predstavnik sindikata.

O svemu ovome, a i o mnogim drugim okolnostima i kriminalnim radnjama  Novi policijsko sindikalni savez održaće ovih dana konferenciju za medije i javnost.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR