Glas Javnosti

VANREDNO SAOPŠTENJE NOVOG POLICIJSKOG SINDIKALNOG SAVEZA

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dana 21.02.2023 godine u 13.00 časova u Prvom osnovnom sudu u Beogradu održano je pripremno ročište, u smislu pokušaja mirenja između građanina Veselina Milića i građanina Rajević Zdravka.

Naime, postupak se vodi jer je Milić živeo u ubeđenju da ga je građanin Rajević Zdravko uvredio.
 
U toku postupka, Milić je pokazao znakove impulsivnog i neprimernog ponašanja, i tom prilikom pokazivao neartikulisanu gestikulaciju, smejao se sam sa sobom, zanoseći se idejom da je opasan, i aludirao na prisutne da ga se plaše, te im tako  postavljao neprikladna pitanja i glasno dobacivao neumesne doskočice, izazavajući zgražavanje prisutnih, pa čak i svog advokata. 



Sudija Vlatko Stojanovski, krajnje je profesionalno vodio postupak, nekoliko puta usmeno ga upozorivši na ponašanje, izbegavši mogućnost da ga kazni novčano zbog remećenja reda u sudnici. Međutim Milić se i dalje ponašao kao da je u stvari on gazda u sudnici.

 Milić je tražio izvinjenje, međutim, nije ga dobio, uz obrazloženje Rajevića da je ceo slučaj bespredmetan i zakonski neutemeljen.


S obzirom na to da je postupak mirenja bio bezuspešan, glavni pretres zakazan je za 4. 4. 2023. godine u 09.00 časova. 

Ovom prilikom Novi policijsko sindikalni savez apeluje na sudiju Vlatka Stojanovskog, da se za potrebe glavnog pretresa pojačaju mere obezbeđenja, jer kompletno ponašanje Veselina Milića, ukazuje da postoji velika verovatnoća da se njegovo ponašanje otrgne kontroli i ugrozi život prisutnih, svojim nepredvidljivim reakcijama.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR