Glas Javnosti

LEPŠE JE OD KUĆE: Evo zbog kojih razloga zaposleni ne žele nazad u kancelariju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Šta još drži američke radnike van kancelarije? U vreme kada su restorani, avioni i koncertne sale krcati, poslovne zgrade ostaju poluprazne.

Šefovi kažu da se korporativna kultura menja, jer radnici gube radnu rutinu i motivaciju da se vrate na posao. Zaposleni imaju svoju stranu priče, a ovo su ključni razlozi zašto još uvek ostaju kod kuće:
- briga o deci/porodici;
- duga putovanja na posao;
- dani koji i dalje obiluju sastancima preko Zoom-a;
- mogu jednako dobro da obavljaju svoj posao sa bilo kog mesta.
Više od 37% radnika koje je intervjuisao Wall Street Journal kaže da "ne mogu ni da zamisle povratak petodnevnoj kancelarijskoj rutini", čak i ako im nedostaje razvoj karijere ili se nalaze na listi za otpuštanje.
Menadžeri kažu da će iznova uložiti napor da se zaposleni vrate u kancelarije kasnije tokom ove godine. Udeo kompanija koje planiraju da dolazak u kancelariju bude stvar "dobre volje" a ne obaveza – sve više opada, prema istraživanju objavljenom u maju, a sprovedenom na više od 200 korporativnih rukovodilaca.

Predstoji bitka kada je u pitanju – volja radnika. Jaz između onoga što zaposleni i šefovi žele i dalje je veliki, pri čemu šefovi očekuju ličnu komunikaciju, a radnici ne žele da se odreknu fleksibilnosti, prenosi A01S.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR