Glas Javnosti

Ko su momci iz grupe „Crni Cerak“ koja je snimala spot u Osnovnoj školi sa Kristijanom

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tri mladića sa Ceraka - Relja Despotović Seksi, Đorđe Bibić Biba i Miljan Rogošić Ourmoney započeli su svoju karijeru 2019. godine. Prate ih neobične životne priče koje su opisali u svojim pesmama. Njihova grupa "Crni Cerak" poznata je i po pesmi "CC#2" koju su snimili za film "Južni vetar", ali i po učešću u filmu "Indigo kristal".

Kritičari ih opisuju kao „lokalnu trep ekipu“, čiji su bitovi i rime počeli da se slušaju preko telefona po gradskim ćoškovima, potom širom najpopularnijih klubova u Srbiji i dijaspori, da bi danas njihovi hitovi na Youtubeu imali milionske predglede. U žiži javnosti su i posle snimanja spota sa Kristijanom Golubovićem u jednoj osnovnoj školi u Beogradu.

Pevaju o mračnoj strani ulice, drogama, dilovanju, policiji, nemaštini… Mnoge od tih stvari su, sudeći po pesmama, preživeli i sami.

„Mi jato gavrana, rasli kô u Ranama“, jedan je od stihova iz njihove pesme koji ide u prilog tome.

Ko su članovi grupe?
Frontmen sastava Relja Despotović Seksi rođen je 16. aprila 1997. godine, a muzikom je počeo da se bavi 2017. godine kada je snimio prvu pesmu pod nazivom “Redži mećava 2017”. Posle toga je počeo da snima pesme i sa svojim drugom Ourmoneyem.


Ovaj mladić, po sopstvenom priznanju, ima burnu prošlost. Za medije je otkrio da je sa 19 godina prvi put završio u zatvoru. Naime, na jednom festivalu kod njega je policija pronašla nedozvoljene supstance. Posle toga je trebalo da odradi društveno koristan rad, ali je umesto toga odlučio da ipak ode u zatvor jer mu nije bilo po volji da odrađuje 200 sati društveno korisnog rada.

Relja je za medije otkrio i drugu stranu priče o svom životu – da mu nije bilo lako pre nego što je stekao popularnost i da je radio po gradilištima i hotelima, kafićima…

Za ostale članove benda nema puno medijski objavljenih podataka, ali se za Đorđa Bibiću Bibu pisalo da je pored repovanja na klupama u kraju, radio kao broker u američkoj kompaniji.

Za Miljana Rogošića Ourmoneya, zna se da je rođen 22. septembra 2003. godine i da je počeo da se bavi muzikom kada je prvi put čuo da je Relja Despotović snimio svoju prvu pesmu.

To ga je, kako su preneli mediji, inspirisalo da i on snimi svoju prvu pesmu.

Kako je sastav stekao popularnost?
Grupa je snimila brojne hitove koji broje milione pregleda, a frontmen Seksi je sarađivao sa reperima Lacku i Rastom. Neke od najpoznatijih pesama koje su porizašle iz te saradnje su Lacku i Seksi – Luđa, i Rasta, Seksi, Banfica – Geto sport.

Ključan trenutak u njegovoj karijeri je kada je sastav primetio Miloš Avramović reditelj serije “Južni vetar” i uvrstio ih među najpopularnije rep izvođače današnjice.

Relja Despotović je svojevremeno objasnio kako je došlo do saradnje sa rediteljem „Južnog vetra“, budući da tada nisu bili toliko medijski ostvareni, iako su bili vrlo aktuelni na muzičkoj sceni.

„Jedan dan smo videli stori na Instagramu kod Avramovića, okačio je sliku zgrade iz našeg kraja koje su veoma su prepoznatljive (smeh). Uz našu pesmu ‘CC#1’ napisao je da se na svim ulicama slušamo samo mi i da ćemo da penzionišemo ostale repere. Pošto smo ostvarili kontakt, ubrzo smo otišli sa Gavranovskim, kako ga mi zovemo, u naš studio i na licu mesta već snimili dve strofe za pesmu. Tad se i dalje nije znalo mnogo detalja o pesmi, znali smo samo da treba da bude uk drill matrica. Slikali smo se sa Avramovićem kod nas u studiju ispod crvenih neonki, i sve je ukazivalo na to da će ovo zapravo biti nastavak epidemije koju smo započeli još pre par meseci“, rekao je tada Seksi.

Ovde se ne završava njihova „filmska karijera“. Naime, Đorđe Bibić i Relja Despotovićsu radili muziku, ali i glumili u filmu „Indigo kristal“.

Koju poruku šalju?
Svojevremeno, ovaj mladić rekao je da njihovi stihovi u 90 odsto slučajeva opisuju kako stvarno izgleda odrastanje na Ceraku.

„Ali nije to samo Cerak. Mislim da je vrlo slično u bilo kom drugom kraju u Beogradu, ili uopšte u Srbiji. Čak mislim da je u provincijama mnogo teža situacija. Imao sam priliku da i tamo provedem vreme sa ljudima. Mladima je stvarno teško. Imaš situaciju gde deca od 14 – 15 godina imaju način da zarade i više para nego njihovi roditelji i to je možda i najveći problem. Te plate roditelja, koje nas teraju na sve to“, rekao je.


Poručio je i da klinci treba da se ugledaju na ono što su članovi grupe sada, a ne na ono što su bili.

„Treba da se nauče slušajući kako pričamo o našim greškama. A roditeljima naše pesme mogu da posluže. Eto, da znaju šta im dete radi u školi, na ulici…“, dodao je.

Glas javnosti/N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR