Glas Javnosti

SKANDAL U OSNOVNOJ ŠKOLI: Kristijan Golubović posetio školarce! Oglasilo se Ministarstvo prosvete (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zabrinuti roditelji navode da je skandal što je u prostorijama Osnovne škole "Đura Jakšić" na Kanarevom brdu sniman spot grupe "Crni Cerak" u okviru kog je u poseti školi bio i osuđivani kriminalac i zvezda rijalitija Kristijan Golubović".

Golubović se na svom Instagram profilu pohvalio i snimkom koji je načinjen tokom posete školi naslovljenim "Vaš omiljeni profesor", a u kom uzvikuje: "To je čuvena učionica sa decom sumnjivog rasta", "degenerici", a pokazuje i svoje cipele i govori – "pazi šimika i bela čarapa, ovo nema nigde".

U brojnim komentarima na postavljeni video izdvajaju se oni u kojima se tvrdi: "Ovo ima samo u Srbij" i "Ne mogu da verujem da mu je neko dozvolio pristup školskim ustanovama! Ovo pod hitno treba sankcionisati! Pozvati nadležne na odgovornost! Od škola prave Pinkove rijalitije".

Otac deteta: Kakvo smo društvo kad smo dozvolili ovakvim pojedincima da budu primeri?

Otac deteta koje ide u pomenutu školu rekao je za N1 da se oseća katastrofalno, "kada vidi da pomenuti likovi imaju uopšte pristup školi, a kamoli da su u učionici i da nešto snimaju".

- Kakav je to primer koji se daje našoj deci, školstvu i slično. Ko je uopšte dozvolio njemu pristup, šta radi taj policajac u školi, šta su radili nastavnici - kaže otac.


On ističe i da se sve dešavalo tokom školske nastave.

- Najtužnije mi je kad vidim ovu decu na snimku koja se smeju njegovim nazovi forama i odobravaju takvo ponašanje. Kakvo smo mi to društvo kad smo dozvolili ovakvim pojedincima da budu primeri, užas. Gde su institucije koje trebaju na ovo da reaguju - pita otac.

Povodom ovog slučaja uputili smo pitanja direktorki škole Tamari Jelić, kao i Ministarstvu prosvete i očekujemo njihove odgovore.

Kristijan Golubović je tokom poslednjih 30 godina izvršio brojna krivična dela i više puta završavao iza rešetaka.

Direktorka ove škole Tamara Jelić nije odgovarala na pozive, a u školi su nam rekli da će doći u ustanovu popodne.

Ministarstva prosvete zatražilo je od prosvetne inspekcije da hitno izvrši nadzor u OŠ "Đura Jakšić" u Rakovici, nakon saznanja da je u toj školi sniman spot u kome učestvuje Kristijan Golubović.

- Iako organi škole imaju pravo da autonomno donose odluke o korišćenju školskog prostora, Ministarstvo prosvete osuđuje svaku zloupotrebu školskog prostora, jer je škola mesto gde se stiču znanja i uči o društvenim vrednostima. Učionica nije mesto gde se koristi neprimeren rečnik i omalovažavanje. Škole i sve aktivnosti koje škole realizuju u okviru obrazovno-vaspitnog procesa i vannastavnih aktivnosti, su dužne da neguju i razvijaju vrednosti poštovanja, tolerancije, empatije, nenasilne komunikacije. Zaposleni su u obavezi da kreiraju podsticajno i bezbedno okruženje za neometan rast i razvoj svakog deteta - naveli su iz Ministarstva prosvete.



Glas javnosti/N1/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR