Glas Javnosti

EVO U KOJE ZEMLJE GRAĐANI SRBIJE MOGU DA PUTUJU BEZ VAKCINE I TESTA: Uskoro se očekuje i odluka o ULASKU U TURSKU

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kako se kovid mere ublažavaju širom sveta, tako se i uslovi ulaska olakšavaju. Lista zemalja u koje možemo da putujemo bez ikakvih ograničenja se proširila.

Mesecima unazad jedine dve zemlje u koje su srpski turisti mogli da uđu bez ikakvih uslova su bile Bosna i Hercegovina i Mađarska.

U BiH i dalje možemo da uđemo bez vize, sa ličnom kartom ili putnom ispravom i možemo da boravimo u zemlji 90 dana od dana ulaska.



S druge strane,u Mađarsku možemo da uđemo uz pasoš koji je izdat u poslednjih 10 godina, a koji važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma napuštanja teritorije EU.

Nakon ove dve zemlje, sredinom februara Slovenija je ukinula sva ograničenja tako da srpski putnici mogu da uđu u zemlju sa pasošem koji važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorija ove zemlje.



Sredinom marta, Crna Gora je ukinula kovid potvrde, tako da je sada za ulazak u ovu zemlju potrebna samo lična karta ili pasoš.

Među poslednjim zemljama koje su ukinule ograničenja za srpske turiste nalaze se Poljska i Rumunija.

Kako piše na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, na kojem u svakom trenutku možete da proverite pod kojim uslovima možete da putujete u bilo koju zemlju, Poljska je ukunula epidemiološke mere, pa državljani Srbije mogu da uđu i borave ili tranzitiraju preko teritorije Republike Poljske bez ograničenja.



Isto tako, na sajtu se ističe da za ulazak u Rumuniju, nije potreban digitalni sertifikat o vakcinaciji protiv koronavirusa, ni PCR test, kao ni potvrda o preležanoj bolesti. Takođe, ranije obavezan PLF obrazac više nije potreban.

Kako je najavljejno pre nekoliko dana, očekuje se uskoro odluka o ulasku Srba u Tursku samo sa pasošem, piše B92.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR