Glas Javnosti

DRŽAVO, HAPSI! Grčić SMENJUJE, a Zorana se ŠETKA! Glavni krivci za ENERGETSKU KRIZU i dalje komanduju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Milorad Grčić uz svoju resornu ministarku Zoranu Mihajlović označen je kao glavni krivac za pucanje elektroenergetskog sistema u Srbiji zbog čega su brojna domaćinstva pod debelim temperaturnim minusom ostala bez struje i grejanja.

Zbog grešaka njih dvoje, stručnjaci naglašavaju da će se energetska kriza odužiti do sredine aprila. Sada, zahvaljući ministarki i v.d.direktoru, na uvoz struje država dnevno troši 12,5 miliona evra.

Ipak, v.d. direktora EPS-a Grčić ne mari za to i našao je druge krivce, iako je vrh SNS-a još pre dve večeri upro prste Mihajlovćku.

Tako je Grčić smenio četvoricu direktora „posle analize događaja koji su doveli do zastoja rada blokova u TENT-u “Nikola Tesla” u Obrenovcu, u noći između subote i nedelje”. Zbog propusta u radu biće smenjeni Dejan Jevtić, izvršni direktor za proizvodnju uglja, Milan Mišković, direktor proizvodnje uglja u RB „Kolubara“, Savo Bezmarević, izvršni direktor za proizvodnju energije i Goran Lukić, direktor proizvodnje energije u ogranku TENT-a - saopštio je EPS-a.

-Do sada je utvrđeno da je do problema došlo na više nivoa, u “Kolubari“ je u vagone utovaren ugalj lošijeg kvaliteta koji se tokom transporta natopio vlažnim snegom i zamrznuo. Takav ugalj nije smeo da bude upotrebljen u blokovima termoelektrana. Ove greške dovele su do zastoja u radu blokova i grejanja Obrenovca – navode iz EPS-a.

A s druge strane, i sama ministarka je na hitnom sastanku sastanku vrha SNS, održanom u ponedeljak uveče u Novom Beogradu, označena kao glavni krivac za krizu i nestanak struje i grejanja u gradovima u Srbiji. Nju su partijske kolege prozvale da je uništila EPS.

Primera radi, poslednji veliki propusti u „Kolubari“ koštali su slobode direktora ovog basena Dragana Tomić. On je sa šestoricom kolega-direktora uhapšen oktobra 2011. godine. Njihova „akcija“ trajala je duže vreme i uzeli su 10 miliona evra. Oni su zbog te sume uhapšeni, a sada gubimo 12,5 miliona evra dnevno i još nema hapšenja! Samo četiri smene.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od ZAvram u 16.12.2021 01:11:14 h
     0 

А када је чобанче трећи пут завапило упомоћ , јер му је тада чопор вукова уистину напао стадо, сељани нису потрчали на брдо да спасу и стадо, и шаљиво чобанче...Па, тако и ови ваши текстови претње, застрашивања народа...О каквој банди говори Бобић Висок интелектуални ниво, дивота једна! Још ћете се ви нагледати Александра Вучића на чело Србије. Дојадисте народу својим лажима!
AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP