Glas Javnosti

DRŽAVO, HAPSI! Grčić SMENJUJE, a Zorana se ŠETKA! Glavni krivci za ENERGETSKU KRIZU i dalje komanduju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Milorad Grčić uz svoju resornu ministarku Zoranu Mihajlović označen je kao glavni krivac za pucanje elektroenergetskog sistema u Srbiji zbog čega su brojna domaćinstva pod debelim temperaturnim minusom ostala bez struje i grejanja.

Zbog grešaka njih dvoje, stručnjaci naglašavaju da će se energetska kriza odužiti do sredine aprila. Sada, zahvaljući ministarki i v.d.direktoru, na uvoz struje država dnevno troši 12,5 miliona evra.

Ipak, v.d. direktora EPS-a Grčić ne mari za to i našao je druge krivce, iako je vrh SNS-a još pre dve večeri upro prste Mihajlovćku.

Tako je Grčić smenio četvoricu direktora „posle analize događaja koji su doveli do zastoja rada blokova u TENT-u “Nikola Tesla” u Obrenovcu, u noći između subote i nedelje”. Zbog propusta u radu biće smenjeni Dejan Jevtić, izvršni direktor za proizvodnju uglja, Milan Mišković, direktor proizvodnje uglja u RB „Kolubara“, Savo Bezmarević, izvršni direktor za proizvodnju energije i Goran Lukić, direktor proizvodnje energije u ogranku TENT-a - saopštio je EPS-a.

-Do sada je utvrđeno da je do problema došlo na više nivoa, u “Kolubari“ je u vagone utovaren ugalj lošijeg kvaliteta koji se tokom transporta natopio vlažnim snegom i zamrznuo. Takav ugalj nije smeo da bude upotrebljen u blokovima termoelektrana. Ove greške dovele su do zastoja u radu blokova i grejanja Obrenovca – navode iz EPS-a.

A s druge strane, i sama ministarka je na hitnom sastanku sastanku vrha SNS, održanom u ponedeljak uveče u Novom Beogradu, označena kao glavni krivac za krizu i nestanak struje i grejanja u gradovima u Srbiji. Nju su partijske kolege prozvale da je uništila EPS.

Primera radi, poslednji veliki propusti u „Kolubari“ koštali su slobode direktora ovog basena Dragana Tomić. On je sa šestoricom kolega-direktora uhapšen oktobra 2011. godine. Njihova „akcija“ trajala je duže vreme i uzeli su 10 miliona evra. Oni su zbog te sume uhapšeni, a sada gubimo 12,5 miliona evra dnevno i još nema hapšenja! Samo četiri smene.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od ZAvram u 16.12.2021 01:11:14 h
     0 

А када је чобанче трећи пут завапило упомоћ , јер му је тада чопор вукова уистину напао стадо, сељани нису потрчали на брдо да спасу и стадо, и шаљиво чобанче...Па, тако и ови ваши текстови претње, застрашивања народа...О каквој банди говори Бобић Висок интелектуални ниво, дивота једна! Још ћете се ви нагледати Александра Вучића на чело Србије. Дојадисте народу својим лажима!