Glas Javnosti

SMEHOTRES OD EPS-a! OVO NEMA NIGDE! Grčić smenjuje direktore, a on čvrsto drži fotelju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Milorad Grčić, v.d. direktora "Elektroprivrede Srbije", smenjuje četiri direktora u EPS-a zbog sumnje da su direktno odgovorni za havariju na elektro-energetskom sistemu.

Kako se saznaje, Grčić smenjuje Dejana Jevtića, izvršnog direktora za proizvodnju uglja, Milana Miškovića, direktora proizvodnje uglja u RB "Kolubara", Savu Bezmarevića, izvršnog direktora za proizvodnju energije, kao i Gorana Lukića, direktora proizvodnje energije u ogranku TENT-a, piše Republika.rs. 

Grčić je ranije rekao da je najodgovorniji za rad celog sistema EPS i da on prvi snosi odgovornost, ali da su ovakve greške katastrofalne i svi koji su doveli do njih moraju da odgovaraju.

- Ljudi na terenu danonoćno rade od nedelje i hvala im na tome. Uspeli smo da dignemo tri bloka u TENT A, preostalo je još tri, TENT B radi i uveren sam da ćemo za vikend imati sve kapacitete na mreži - rekao je Grčić.

Ranije je utvrđeno da jeu noći između subote i nedelje u „Kolubari “ neko u vagone utovario ugalj lošijeg kvaliteta koji se tokom transporta natopio vlažnim snegom i zamrznuo.

Takav ugalj nije smeo da stigne do termoelektrana, a kamoli da se koristi za rad blokova. Te greške napravile su zastoj u radu blokova, grejanja Obrenovca, a naneta je i velika materijalna šteta Elektroprivredi Srbije.

Velikim naporima radnika i danonoćnim radom vraćeno je grejanje Obrenovca, postepeno se vraćaju blokovi na mrežu i do vikenda bi trebalo da sve termoelektrane rade u punom kapacitetu.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR