Glas Javnosti

AKO NEKOGA TREBA DA IZUDARAMO... Beseda srpskog sveštenika za praznik digla buru na mrežama MNOGI NE VERUJU ŠTA SU ČULI (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sveštenik Nemanja Pavlović iz Obrenovca izazvao je buru na društvenim mežama zbog govora u crkvi na Veliki petak.

Otac Nemanja je i ove godine tradicionalno održao govor posle iznošenja plaštanice, opela i ophoda oko crkve na Veliki petak, a naglasio je između ostalog da treba da smo "uvek braća sa drugima" i "uvek na pomoći".

- Ako nekoga treba da izudaramo, pošteno da se dogovorimo i da ga izudaramo, ali ne da ga ubijemo i da ga previše povredimo, nego zna se šta je mera, da se neko opomene na pravilan način, da mu bude i na korist, treba najmudriji oko toga da se saberu - deo je besede oca Nemanja koja je izazvala buru na društvenim mrežama.
Komentari se neprestano ređaju, jedni ne vide ništa sporno u govoru mladog sveštenika, a drugi ne mogu da veruju šta su čuli.


- Ja kao vernik i pripadnik SPC veću glupost nisam čuo. Sramota je i greh da uopšte pišem u kakvom je problemu ovaj čovek. Naša pravoslavna vera je vera ljubavi, mira i poštovanja - napisao je jedan korisnik i pozvao Eparhiju valjevsku da reaguje, prenosi Kurir.



- Nasmejah se iako mi u poslednje vreme nije do smeha - nadovezala se jedna korisnica.

Neki su zbijali šale na račun besede sveštenike Nemanje Pavlovića.

- A što da se najmudriju saberu da nekoga pretuku? Valjda treba da se saberu ovi iz teretana - našalio se jedan korisnik.

Pojedini korisnici tvrde da je objavljen samo deo besede koji je izvučen iz konteksta i da je posredi "zlonameran čin".

- Pustite ceo govor ili nemojte ni deo. Ovo je zlonamerno - napisao je jedan korisnik.

- Daj ceo kontekst! Ovako ti nisi razumeo plus obmanjuješ druge - glasi poruka autoru snimka.

- Pred svaki pravoslavni praznik vadiš iz konteksta nešto u vezi SPC ili nemaš kapacitet da razumeš metafore i preneseno značenje. A možda samo želiš da napakostiš srpskoj crkvi - napisao je drugi korisnik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR