Glas Javnosti

VREDNOST ZLATA POSTAVILA NOVI REKORD: Na ovo utiče više faktora

Svet
Autor: Glas javnosti

U protekloj nedelji zlato je postavilo novi istorijski rekord. Na rast vrednosti zlata utiče više faktora.

Ekonomisti kao glavni razlog navode geopolitičku nestabilnost , izraženu inflaciju i enormno veliku akumulaciju monetarnog zlata od strane vodećih centralnih banaka.


Nasuprot zlatu, tržiste nekretnina koje je u prethodnoj godini dostiglo vrhunac ulazi polako u fazu mirovanja sa naznakama blage stagnacije.

Alternativa ulaganju u nekretnine jeste ulaganje u investiciono zlato. Zlato se vekovima koristi kao imovinski oblik za zastitu novca od inflacije.

Prednоst zlata u odnosu na nekretnine, jeste u tome, sto nikada nije precenjeno, ne amortizuje se, nema troškove održavanja, ne podleže poreskim opterećenjima i otporno je na geopolitičke rizike.


Međunarodne monetarne rezerve u značajnoj meri se vezuju za zlato i daju mu globalni znaćaj. Suština je u ograničenoj dostupnosti zlata kao resursa.

Zlato je na svakoj tački zemljine kugle prepoznato, priznato i ekvivalentno vrednovano. Zlato se takođe moze prenositi iz jednog dela sveta u drugi u skladu sa važećim regulativama.

Ulaganje u nekretnine jeste ulaganje na određenoj teritoriji i kao takvo ima lokalni karakter i lokalnu prepoznatljivost.


Nijedan resurs, kao što je slučaj sa nekretninama ne može imati eksponencijalan rast svoje vrednosti kroz duži vremenski period. 


Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR