Glas Javnosti

LJILJANA BRALOVIĆ: Ovo ZLO došlo je da nas OPOMENE i UJEDINI (VIDEO)

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

U Pionirskom parku, nedaleko od zgrade u kojoj je sedište predsednika Srbije, već pet dana, u znak protesta, kampuju meštani doline Jadra i drugih ugroženih krajeva naše zemlje koji traže da se trajno zabrane istraživanja i iskopavanje litijuma i bora u Srbiji.

Naša ekipa zabeležila je atmosferu u kampu punom šatora u centru Beograda i razgovarala sa Ljiljanom Bralović iz udruženja „Suvoborska greda“ iz Pranjana koja je tu od samog početka. Kaže da joj je ovde odlično, da ne oseća ni da li je noću hladno.

– Kad čovek zna da se bori za viši cilj, da učestvuje u istorijskom momentu, gleda samo dobre strane toga, a zanemaruje sve ostalo. Ovde mi nije ništa teško, posetilo nas je hiljade dobronamernih ljudi, ovde se dele ljubav i radost, srećni smo i ispunjeni. Svi jezici sveta siromašni su da opišu to osećanje  – objašnjava Bralović.

Najvažnije je da se svetosavski saberemo, onda nam ne može niko ništa, to je strategija naše borbe, ističe naša sagovornica.

– Svo ovo zlo koje je došlo, došlo je da nas trgne iz učmalosti, iz žabokrečine, da nas spoji, da nas opomene da smo nastali iz ljubavi i da je naš posao da širimo ljubav – poručuje Ljiljana Bralović.

Šta nam je još rekla naša sagovornica, pesnikinja koja s ponosom ističe da je na prvom mestu seljanka i da je to najčestitije zanimanje na svetu, koje poslove na svom imanju obavlja, kako su sprečili istraživanja, ko je bacio oko na njihov kraj, šta u nastavku protesta, mogu li se zaustaviti rudarske kompanije u Srbiji – pogledajte u priloženom videu na našem Jutjub kanalu.
BONUS VIDEO: SNOVI ČOVEKU NEDOSTAJU, SVE OSTALO IMA U ŠOPING MOLOVIMA

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR