Glas Javnosti

JEZIVA PROGNOZA EKONOMISTE Ostajemo bez penzija, ukrade se 12 milijardi evra! (VIDEO)

Glas Penzionera
Autor: Glas javnosti

Ekonomista i analitičar Dragan Radović, u razgovu za naš Jutjub kanal, izneo je šokantne podatke o 12 milijardi evra unutrašnjih rezervi koje se svake godine na razne načine ukradu.

Radović je za "Glas javnosti" izneo da je do brojnih šokantnih podataka došao analizom zvaničnih izveštaja i ukrštanjem podataka i iznosa o kojima se u njima govori, vezano za punjenje kase Fonda za penziono i invalidsko osiguranje, i raskrinkao brojne manipulacije i zablude jer i u kasi moralo biti mnogo više para, ista se dopunjuje iz budžeta samo fiktivno, pare idu na drugu stranu.

Manipuliše se i sa brojem zaposlenih, a dok izvršitelji jure penzionere koje je država pljačkala jer nisu imali za komunalije, najveći poreski dužnici su veliki sistemi koji ne uplaćuju doprinose radnicima u milionskim iznosima u evrima, zbog čega ima i samoubistava.

PIO Fond mora da se vrati vlasnicima, uplatiocima u isti, a ne da služi Vladi i strankama na vlasti. Država se ne trudi da se 800.000 radnika koji rade na crno vrate u redovni status zaposlenih, dok ogromna zaduživanja podižu nivo korupcije.

Govorio je i o sivoj ekonomiji kao najvećoj svetskoj prevari za zemlje trećeg sveta, lažnom prikazivanju zaduženosti Srbije, mnogo je veća, a ista bez kontrole nas primorava da rasprodajemo i poklanjamo prirodne resurse, o posledicama rada na crno i uticaju istog sa sivom ekonomijom na visinu penzija. Kome u državi odgovara da penzioneri nemaju dovoljno i da se njima vlada i manipuliše strahom da će ostati bez penzija ako neko drugi dođe na vlast.

Penzioneri prosečno uživaju u penziji 13 godina, a od uloženog u toku radnog veka iskoriste samo 1/3. Cena godine lažnog staža je 300 evra. Ima ih koji su svih 40 godina staža lažno upisali. Imovina mora da se proveri i odgovornih iz Fonda PiO, kao i iz katastra.

I zdravstveni fond mora biti u vlasništvu onih koji u njega uplaćuju. Svake godine nestaje u proseku 20 odsto struje, to je milijarda evra, krade se takođe milijarda i u zdravstvu. Celi jedan budžet se svake godine ukrade u Srbiji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR