Glas Javnosti

GLAS NA VRAČARU Ovde je boj za Ratka Mladića! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nakon sinoćnjih incidenata, kada je aktivistkinja Aida Ćorović gađala jajima mural sa likom Ratka Mladića, situacija je eskalirala u verbalni sukob dveju strana: protivnika i promotera lika i dela Ratka Mladića, a njih je razdvajao kordon oklopljenih policajaca.

Iako mural sa likom Ratka Mladića stoji na zidu u Njegoševoj već nekoliko meseci, i iako je više puta bio prefarban pa ponovo oslikan, tek nakon što je priča sa slikom podgrejana medijskim natpisima, ovaj zidni uradak došao je u žižu javnosti. Nije dugo trebalo, a narod u Srbiji već je nakon prvih članaka o muralu na tabloidnim portalima, bio podeljen: na one koji bi da se mural prekreči, i na one koji bi da ga sačuvaju. Ovi drugi, imali su podršku bezbednosnih struktura, odnosno policije u civilu koja je, kako neki tvrde, branila prolaznicima da se zadržavaju ispred slike generala te ih legitimisala kao sumnjive.

Na sve to, juče je došlo do eskalacije sukoba kada je aktivistkinja iz Novog Pazara, Aida Ćorović, gađala jajima mural, nakon čega je privedena, te nekoliko sati kasnije puštena. 

U ime podrške, nekoliko desetina aktivista okupilo se na trgu Nikole Pašića odakle su krenuli ka muralu u Njegoševoj.

Međutim, tamo ih je dočekao oklopni kordon policije koji nije dozvoljavao da aktivisti dođu do murala i iskažu svoj protest.

U međuvremenu, grupa desničarskih organizacija stigla je na "poprište sukoba" i zauzela stranu iza kordona policije.

Došlo je do vrebalnih sukoba dveju strana ali većih incidenata nije bilo.

Nakon nekoliko sati skandiranja i dobacivanja preko kordona, obe grupe su se razišle a ulice su ponovo bile prohodne za pešake i saobraćaj.

Na licu mesta pojavio se i ministar policije lično, Aleksandar Vulin, koji je govoreći u voki toki pratio situaciju bez intevrenisanja.

Glas javnosti pratio je ovaj događaj a u snimku ispod možete pogledati šta su sve naše kamere zabeležile.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR