Glas Javnosti

Korisnici već dugo traže da WhatsApp uvede ovu opciju: Konačno je i stigla

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Korisnici su već neko vreme nezadovoljni činjenicom da WhatsApp smanjuje kvalitet i veličinu poslatih fotografija

WhatsApp se nedavno fokusirao na dodavanje opcija koje korisnici već godinama traže, a najnovija u nizu je mogućnost slanja HD fotografija. Ova opcija, koja je u beta fazi za iOS i Android platforme, odgovor je na potrebu korisnika za deljenjem visokokvalitetnih slika.

Korisnici su već neko vreme nezadovoljni činjenicom da WhatsApp smanjuje kvalitet i veličinu poslatih fotografija u cilju smanjenja potrošnje interneta i bržeg slanja. Ova praksa, iako korisna, nije idealna za one koji žele da šalju fotografije veće rezolucije.


Prema izvorima iz WABetaInfo, korisnici beta verzije aplikacije testiraju mogućnost slanja HD fotografija. Na osnovu snimaka ekrana koje je objavio WABetaInfo, korisnici će moći da biraju da li žele da pošalju sliku u standardnom kvalitetu, koja zauzima manje prostora i brže se šalje, ili u HD kvalitetu, koji se duže šalje i zauzima više mesta.

 

Treba napomenuti da, iako ova opcija omogućava slanje fotografija visokog kvaliteta, WhatsApp ipak postavlja ograničenje na veličinu HD fotografija (4096x2692). Ova opcija će biti dostupna samo za fotografije, dok će video visokog kvaliteta i dalje biti moguće poslati samo kao dokument.

Stiže i Channels

Funkcija Kanali (Channels) je namenjena posebno za jedan-na-više emitovanja umesto konverzacija. Kompanija Meta, vlasnik WhatsApp-a, naziva je "privatnim načinom praćenja onoga što je važno" i navodi lokalna i sportska ažuriranja kao neke od načina na koje biste je mogli koristiti.

Ali šta je zapravo kanal? To je slično kao na Twitteru, ali bez svih metrika i odgovora. WhatsApp je očigledno primetio sve vlade, agencije za javni prevoz, brendove i druge koji traže novo (i ne-Twitter) mesto za deljenje svojih najvažnijih ažuriranja i vidi Kanale kao zamenu.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR