Glas Javnosti

WhatsApp konačno uvodi korisnička imena

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Ova inovacija dolazi kao odgovor na sve veće potrebe korisnika za zaštitom privatnosti, posebno u situacijama kada komuniciraju sa nepoznatim osobama ili preduzećima

WhatsApp, aplikacija za razmenu poruka koju trenutno koristi preko 2 milijarde ljudi na globalnom nivou, namerava da unapredi svoju politiku privatnosti uvodeći korisnička imena. Ova inovacija dolazi kao odgovor na sve veće potrebe korisnika za zaštitom privatnosti, posebno u situacijama kada komuniciraju sa nepoznatim osobama ili preduzećima.

Često kritikovani aspekt WhatsApp-a jeste što korisnici moraju da otkriju svoj broj telefona kako bi ostvarili komunikaciju sa drugima. Međutim, ovaj problem će uskoro postati stvar prošlosti jer kompanija radi na uvođenju funkcije koja će korisnicima omogućiti kreiranje unikatnih korisničkih imena.

Već poznata korisnicima aplikacija kao što je Telegram, opcija korisničkih imena obezbeđuje dodatnu dozu privatnosti, omogućavajući korisnicima da se međusobno kontaktiraju preko imena, bez otkrivanja brojeva telefona. Očekuje se da će WhatsApp primeniti sličan model, čime će korisnicima omogućiti da samostalno odaberu svoja korisnička imena i komuniciraju sa drugima samo na osnovu tih podataka.

Prema informacijama koje prenosi WABetaInfo, ova funkcija je trenutno u razvojnoj fazi i još uvek nije zvanično predstavljena javnosti.

Iako ostaje nejasno kako će tačno funkcionisati, korisnička imena bi mogla da omoguće komunikaciju sa preduzećima bez otkrivanja broja telefona, ili da omoguće širu upotrebu u privatnoj komunikaciji. Potrebno je takođe naglasiti da bi mogla postojati određena ograničenja u pogledu čestine menjanja korisničkih imena ili dužine imena.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR