Glas Javnosti

EPL ŽELI DA NAPRAVI SVOJ PRVI UREĐAJ NA PREKLAPANJE: Lansiranje 2026. ili 2027. godine

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Epl razmatra lansiranje svog prvog preklopivog uređaja u narednih nekoliko godina u obliku uređaja od 7 do 8 inča koji bi konačno mogao zameniti 8,3-inčni Ajped mini.

To je poslednja tvrdnja koja je izašla iz korejskog izvora The Elec. Prema izveštaju, Epl razmatra vremenski okvir za lansiranje uređaja između 2026. i 2027. godine.


Međutim, Epl takođe aktivno razvija OLED Ajped mini, pa unutar Epla postoji nesigurnost o prirodi i specifikacijama preklopnog uređaja. Navodno postoji dosta spekulacija u industriji oko toga da li će to biti preklopni Ajfon ili preklopni Ajped model.

Samsung Display i LG Display navodno već od prošle godine šalju uzorke preklopnih panela od 7 i 8 inča Appleu.

Među kompanijama za panele, navodi se da je Samsung aktivniji u razvoju Eplovih preklopnih panela od LG-a, i verovatniji je glavni dobavljač preklopnog panela ako se Apple odluči za izdanje 2026. godine.


Epl, Samsung Display i LG Display takođe navodno imaju "različite ideje" o ultra tankom staklu, poklopnim prozorima preklopnih panela i konceptu šarki, koji je u osnovi mehanizma proizvoda. Ove razlike navodno uključuju kontrastne procene o trajnosti i pouzdanosti proizvoda.

Kada se odluči o serijskoj proizvodnji, očekuje se da će Samsung stvoriti preklopni panel u 6. generaciji A3 ili A4 OLED linije koju koristi za pravljenje OLED panela za Ajfon Epla.

Prema izveštaju, Epl takođe radi na većem preklopnom proizvodu od 20,5 inča koji se očekuje da će biti objavljen kasnije od uređaja od 7 do 8 inča.


Veći preklopni uređaj već je ranije bio objavljen i od strane The Elec, Bloomberga i analitičara kompanije Display Supply Chain Consultants (DSCC) Ross Young. Young je takođe ranije izjavio da očekuje preklopni uređaj sličan tabletu 2026. ili 2027. godine.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR