Glas Javnosti

OTKRIO PROPUSTE JUŽNOKOREJSKOG GIGANTA i postao preko noći MILIONER: Uzbinjivač dobio OGROMAN NOVAC!

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Uzbunjivač koji je otkrio propuste fabrike automobila Hjundai, dobio je nagradu od 24 miliona dolara.

Američki regulator za bezbednost saobraćaja objavio je da je isplatio svoju prvu nagradu uzbunjivaču, dodelivši više od 24 miliona dolara bivšem zaposlenom u Hjundaiu koji je pružio ključne informacije o bezbednosnim propustima južnokorejskog proizvođača automobila.

Nagrada bivšem inženjeru Hjundaia Kim Gvang-hou je najveća ikada, u slučaju uzbunjivača u automobilskom sektoru na svetskom nivou, prema advokatskoj firmi koja je zastupala Kima, prenosi CNN.

Ona dolazi u trenutku dok se američki regulator, Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja (NHTSA) i Ministarstvo saobraćaja SAD pripremaju da predlože propise u vezi sa programom uzbunjivača u automobilskoj industriji koji je Kongres usvojio 2015.

Bivši Hjundaijev inženjer prijavio je 2016. grešku na motorima Theta II koji se ugrađuju u modele Hyundaija i Kije.

NHTSA je nakon dogovora s kompanijama o povlačenju, izrekla kaznu od 210 miliona dolara, od čega je 81 milion dolara već uplaćen. Po pravilniku, NHTSA može uzbunjivaču da isplati do 30 odsto prikupljenog novca od kazne koja je veća od milion dolara.

- Uzbunjvači imaju ključnu ulogu u informisanju NHTSA o bezebednosnim problemima koji se sakrivaju od regulatora - rekao je Seven Klif iz NHTSA.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR