Glas Javnosti

Hjundai predstavlja novu 'zver': I za grad i za trkačku stazu


Autor: Glas javnosti

Iz korejske kompanije stigle su prve fotografije koje najavljuju novu generaciju sportskog hečbeka “i30N”. Agresivnijeg dizajna, biće opremljen i novim sportskim menjačem, a sa još većim i lakšim točkovima, ali i kompaktnim dimenzijama biće spreman kako za gradsku vožnju tako i za trkačku stazu.

Prve informacije u vezi nove generacije Hjundaijevog bestselera u hot hatch segmentu, stižu u vidu diskretnih fotografija. Ipak, one otkrivaju sasvim dovoljno da ustanovimo da je na budućem modelu primenjen novi dizajnerski jezik kompanije, koji u ovom slučaju jasno govori da je fokus na dinamici i stavu.

Novi “i30N” ima novi, agresivniji prednji kraj, širu masku hladnjaka sa N potpisom i nove LED farove u V obliku. I pozadi su nova LED svetla, drugačiji je oblik branika ispod kog su dve izduvne cevi velikog promera.

Na slikama su prikazani i novi 19-inčni točkovi koji su lakši u odnosu na one sa prethodnog “i30N” modela.
Najavljeno je da će novi sportista koristiti osmostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom “N DCT”, a imaće i posebne “N performance” funkcije za promenu brzina. Uskoro možemo očekivati više podataka kao i informacije koje se tiču samog agregata.

(Glas javnosti/Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR