Glas Javnosti

VILANDER: Alkaras tek treba da vidi da li je prvi na svetu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Karlosa Alkarasa ne treba upoređivati sa Rodžerom Federerom, Rafelom Nadalom i Novakom Đokovićem, ističe nekadašnji prvi teniser sveta Mats Vilander.

Mlađani španski teniser je ove godine osvojio svoju prvu grend slem titulu na US Openu, a taj uspeh doneo mu je i vodeću poziciju na ATP listi.

- Biće teško Alkarasu da shvati šta se dogodilo 2022. godine, ali verujem da će njegov trener Huan Karlos Fererod znati šta tačno treba da radi – rekao je Vilander.


- Verujem da će se Karlos pitati da li je zaista zaslužuje da bude prvi na svetu. Imao je neverovatnu sezonu, ali tu su Novak Đoković, Danil Medvedev, Holger Rune... Tako da mislim da će tu biti malo sumnje, moraće da radi i na fizičkoj i na fizičkoj pripremi. 

Upozorio je Mats da su pred 19-godišnjakom veliki izazovi...

- Kada vidimo da Rafa  ne igra dobro, znamo da će se vratiti. Novak takođe. A kada igraju dobro, oduvaju te sa terena. Za Karlosa će to biti teško.

Iako su mnogi Alkarasa proglasili naslednikom „velike trojke“, upozorava Vilander da poređenja ne treba praviti.


- Ne moramo smatrati Karlosa najboljim igračem, ali jedno je sigurno - pakleno je zabavno gledati ga kako igra tenis. On je najinspirativniji teniser kojeg imamo zbog onoga što je uradio 2022. Ne treba da ga poredimo sa Rafom, Rodžerom i Novakom, način na koji je sve ovo ostvario nije do sada viđen.

Podsećamo, mladi španski teniser je povređen završio sezonu, zbog čega nije učestvovao na Završnom mastersu u Torinu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR