Glas Javnosti

Đokovića su opljačkali, ali čak ni ovo ga nije omelo da ponovo postane rekorder

Tenis
Autor: Glas javnosti

Tačno 2.000 poena deli Novaka Đokovića od prvog mesta na ATP listi, 2.000 poena koje mu je „udruženim zločinačkim poduhvatom“ oduzeo sistem, 2.000 poena koje je osvojio pobedom na Vimbldonu. Bez obzira na to, Srbin je ostvario nemoguće – u januaru je boravio u australijskom pritvoru, a u novembru je podigao trofej na Završnom masters turniru.

Đoković sezonu završava sa ukupno 4.820 poena, 2.000 manje od vodećeg Karlosa Alkarasa, što dovoljno govori o besmislu ATP liste i papazjaniji koja je napravljena tokom najprestižnijeg takmičenja godine, slavnog Vimbldona.

Politička odluka britanskih vlasti i slabost organizatora Vimbldona je dovela do uklanjanja ruskih i beloruskih takmičara, na šta je reagovao ATP i jednostranom odlukom ukinuo bodove sa tog turnira.

Đoković je uspeo da trijumfuje na briljantan način nakon što je preživeo pakao u Australiji gde mu nije bilo dozvoljeno da se takmiči na prvom Gren slem turniru godine, a bez prilike da osvoji dodatne poene ostao je i za US Open, jer mu Amerika nije dozvolila ulazak.

„Đokoviću nisu bila potrebna ta dva Gren slema, niti četiri Masters turnira koje nije igrao zbog političkih odluka. Samo je bilo dovoljno da dobije poene za ono što je zaradio, za pobedu na Vimbldonu kako bi završio sezonu na prvom mestu. Pljačka godine u sportu!“, naveo je analitičar Jusef Mana.

Isto je konstatovano na zvaničnom nalogu ESPN na španskom.



Jerik Iljasov, veliki Đokovićev navijač iz Kazahstana, podsetio je na januar ove godine i činjenicu da je Novak u novembru uspeo da osvoji Završni masters turnir na kom se takmiče samo najbolji igrači.
„Od pritvora do rekorda! Bog vidi sve!“, naveo je Jerik, konstatujući da je pobedom u Torinu Đoković izjednačio rekord Rodžera Federera po broju titula na Završnom turniru.





Poseban apsurd cele teniske godine je činjenica da je u Torinu predsednik ATP Andrea Gaudenci, čovek koji nije uradio ama baš ništa da zaštiti progona jednog od najboljih igrača svih vremena, morao da pridrži trofej Đokoviću.



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR