Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ JE NAJBOLJI NA SVETU! Alkaraz progovorio o rivalima, Novak ga ovim potezima IMPRESIONIRAO (FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Španski teniser, Karlos Alkaraz (19), oduševio je javnost neverovatnim partijama ove sezone i najavio dolazak nove mlade generacije koja zavređuju mnogo pažnje.

Devetnaestogodišnji Španac je osvojio ovogodišnji masters u Madridu gde je redom pobedio najpre Nadala, Đokovića i na kraju Zvereva.


Iako je veoma mlad, jedan je od gloavnih favorita za osvajanje Rolan Garosa. Đoković je nakon poraza u Madridu izjavio da je po dosadašnjim partijama Alkaraz najbolji na svetu, sa čime se slaže i Zverev.

Na ove komentare, Alkaraz je odgovorio: 


- Ne, istina je da ne mislim da je tako. Za mene je najbolji na svetu onaj koji je broj jedan i on je taj koji zaslužuje to. Sada je tu Đoković, ja sam šesti. Ostalo mi je pet mesta da budem najbolji na svetu. Đoković važi za sjajnog servera, ali za mene je on bio igrač koji mi je najteže otežavao ritern. Nisam mu čitao servis i to me je najviše impresioniralo. Kao i sjajan nivo koji ima sa osnovne linije. Jedna je stvar videti ga na TV-u, a druga igrati protiv njega.

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Na pitanje novinara da li Alkaraz brine zbog toga što će se na Rolan Garosu igrati na tri dobijena seta, što zahteva ozbiljniju fizičku prirpemu, Španac je rekao:

- Smatram da sam teniser sa dobrim fizikalijama. Fizički, kao što moj tim kaže, ja sam bik. Nisam uplašen što treba da igram pet setova protiv najboljih, spreman sam. Igranje veoma dugih mečeva smatram kao prednost. Moj cilj je da do kraja godine pokušam da osvojim jedan od preostala tri Grend slema, to mi je velika motivacija i boriću se za to - objasnio je Alkaraz, a preneo telegraf.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR