Glas Javnosti

FERERO: Ako hoće da stigne Novaka, Alkaras mora da trenira kao životinja

Tenis
Autor: Glas javnosti

Kada je Novak Đoković, prvi reket sveta, prošle godine osvojio Završni masters u Torinu svim njegovim protivnicima bilo je jasno da će i sa 37 godina srpski as biti na vrhu sveta, a posebno je to dobro shvatio Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkarasa, koji je mladom Špancu tada poručio da mora da krene da trenira „kao životinja“.

Ono što je Novak Đoković bio za Rodžera Federera i Rafaela Nadala, čini se polako postaje Janik Siner za Karlosa Alkarasa. Sva pažnja bila je usmerena na momka iz Mursije, dok je Italijan polako izlazio iz senke i postepeno dokazivao da često zna da bude i bolji od Španca.
Međutim, obojica imaju isti problem, a njegovo ime je Novak Đoković.

„Mislim da je Sinerovo pojavljivanje isto kao Novakovo, u trenutku kada su se Rafa i Rodžer između sebe gurali. Tada je došao Novak, koji sada pomalo gura Karlosa i Sinera. Rekao sam Karlosu prošle godine, kada je Novak osvojio Masters: Jesi li video to? Sada nam ostaje da treniramo kao životinje da bismo dostigli Novakov nivo. Janik će to uraditi i mi to moramo da uradimo.’ A on mi je odgovorio: „Da, da, da, idemo“, ispričao je Huan Karlos Ferero u intervjuu za „La Nacion“

Motrio je Alkarasov tim na Sinera za koga su odmah videli da je potencijal za osvajanje Grend slem titule.
„Već smo videli da Siner radi veoma dobro pre dve godine i znali smo da će ovaj trenutak doći. Dugo je kucao na vrata, videli smo ga kako igra tenis i da će osvojiti Grend slem”, rekao je Ferero.

Alkaras i Siner jedan drugom su najveći rivali, a njihovi maratonski mečevi često podsećaju na rivalstvo Đokovića i Nadala.

„Fizički, možda je to bila mala sumnja jer je bio veoma tanak igrač, ali kada je trenirao i sazreo, postigao je to. On je igrač kog treba imati na umu za sve turnire, važan je kandidat za trofeje , baš kao i Karlos“, istakao je trener Alkarasa.


Drugi reket sveta nalazi se u krizi i ne igra onako kako je prošle godine igrao u vreme osvajanja Vimbldona. Zapravo je to bila njegova poslednja titula koju je osvojio, a od tog momenta igrao je samo jedno finale.

Dok je Alkarasova karijera u padu, Siner je to koristio na najbolji mogući način i osvojio je prvu Grend slem titulu na Australijan openu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR