Glas Javnosti

Alkaras sam sebe izmalerisao

Tenis
Autor: Glas javnosti

Karlos Alkaraz je doživeo sudbinu svih onih koji su u poslednje tri godine pretili Novaku Đokoviću, odmah je doživeo nokaut od koga će se dugo oporavljati.

Istina je da je Alkaraz napravio uspeh karijere na Australijan openu plasmanom u četvrtfinale, ipak to ne zadovoljava njegove apetite.

Neverovatno je da je još jednom karma učinila svoje, pa je tako Alkaraz ispraćen sa turnira samo dva dana nakon što je zapretio Đokoviću.


Aleksander Zverev je izborio plasman u drugo polufinale Australijan opena u karijeri rušenjem Alkaraza sa 6:1, 6:3, 6:7(2), 6:4. Da nije doživeo brejk u trećem setu kada je servirao za pobedu dozvolio bi Alkarazu najmanji broj gemova na jednom grend slem meču ikada. Mogao je da ga ostavi na samo sedam gemova, ali je onda u Alkarazu proradio gen šampiona koji mu je omogućio da odloži poraz za još jedan set.

Najava meča je ipak protekla nešto drugačije jer inače skromni Alkaraz odlučio da zapreti Đokoviću, „ukrcao se na voz“ pitanja koje je bilo konstruisano tako da se odmah dobije naslov.


Upitali su ga španski novinari da prokomentariše izjavu Roda Lejvera koji je poručio da samo „čudo može da zaustavi Đokovića“.

Usledila je replika Alkaraza koji puca od samopouzdanja.

„Moje ime je čudo!“, rekao je Alkaraz uz osmeh Špancima, a onda nastavio.

„Probaćemo da učinimo da se to ne dogodi – Đoković je ovde osvojio titulu mnogo puta i igra na vrhunskom nivou, ali ovo je tenis i ništa se ne može unapred tvrditi”, rekao je Karlitos i dodao:

“Nastavljamo da radimo, prvi sledeći korak je plasirati se u polufinllale. Nadam se da možemo da odnesemo titulu iz Melburna, ali ne čudi me što je Lejver to rekao uzevši u obzir ko je Novak, kako igra i koliko je puta bio najbolji ovde”.

Bio je ovo prvi put da je Alkaraz rekao ovakvu stvar, a evidentno je da je to rekao više u šali i sa željom da napravi lepu igru reči. Ipak, karma je učinila svoje.


I posle ove izjave je usledila ekspresna eliminacija sa turnira, a Španac je bio izuzetno samokritičan. Svestan je da je donekle i sam sebe urekao, ali je i to proces učenja.

„Drago mi je što sam završio treći set igrajući sjajan tenis. Na početku četvrtog seta nisam mogao da ostanem na ovom nivou. Ali u svakom slučaju, našao sam način da ga slomim. Mislim da sam imao šanse, na 4:3 u četvrtom setu. Nisam to iskoristio. Igrao sam dobar tenis u četvrtom setu. Očigledno nije to bio moj najbolji nivo, ali on je bio dobar. Nisam iskoristio svoje šanse, bilo je mnogo oscilacija i sa nivoom mog tenisa, ali i sa servisom. Nisam uspeo da pronađem dobar servis. Tako da je bilo teško nositi se sa tim pritiskom na koji me je stavljao svaki put kada sam servirao“, rekao je Alkaraz posle meča.

Bio je veoma nezadovoljan svojim izdanjem.

„To je to. Moram da poboljšam svoju igru. Moram još da radim na tome, pa ćemo videti u budućnosti. Ali, ovo danas je bio moj sramotni nivo tenisa“, istakao je drugi teniser sveta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR