Glas Javnosti

Siner igra sve bolje!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Italijanski teniser Janik Siner zasluženo je osvojio titulu na prestižnom turniru u Roterdamu iz serije 500. U finalu je nadmašio Aleksa De Minora u dva seta, osvajajući svoj 12. trofej u karijeri.

Posle žestoke borbe, Siner je slavio rezultatom 7:5, 6:4, što mu je donelo ne samo trofej, već i rekordan plasman na najnovijoj ATP listi koja će biti objavljena u ponedeljak. 

Osvojivši 500 bodova, Siner je pretekao dosadašnje trećeplasiranog Danila Medvedeva. Ruski teniser, zbog povrede, nije branio titulu u holandskom gradu, što ga je koštalo značajnog mesta na listi.





Siner je pokazao izuzetnu snagu i mentalnu stabilnost tokom finala protiv Aleksa De Minora. Iako je Siner stekao prednost brejka već u petom gemu prvog seta, De Minor je pružio žestok otpor, spašavajući čak četiri set lopte u ključnom gemu. 

Međutim, Siner je uspeo da zadrži svoju energiju i mentalnu snagu, praveći još jedan brejk i osvajajući prvi set posle sat vremena igre. 

U drugom setu, Italijan je ponovo napravio brejk u petom gemu. Tako je započeo niz od tri uzastopna brejka, koji je na kraju bio presudan za osvajanje titule. 

Siner je ovim trijumfom nastavio impresivan niz od 15 uzastopnih pobeda, dok je u 2024. godini ostvario neosporan uspeh osvajanjem prvog grend slem turnira na Australijan openu. 

Turnir u Roterdamu se igrao za nagradni fond od 2.134.985 evra.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR