Glas Javnosti

BIO NADOMAK SENZACIJE: Kecmanović propustio DVE MEČ LOPTE, pa ispao od NOSIOCA u RIMU

Tenis
Autor: Glas javnosti

Mladi srpski teniser poražen u 1. kolu od iskusnijeg Švarcmana.

Srpski teniser Miomir Kecmanović ispao je u prvom kolu mastersa u Rimu od Argentinca Dijega Švarcmana sa 2:1 u setovima - 6:2, 3:6, 7:6.

Mladi Srbin nije dobro započeo duel sa 15. igračem sveta, ali je posle izgubljenog prvog seta zaigrao odlično u nastavku i sledeći set završio je sa 6:3 u svoju korist. 



Odlučujući deo meča pretvorio se upravu tenisku dramu. Posle 3:0 izgledalo je kao da sve ide ka sigurnoj pobedi i još jednom skinutom skalpu važnog igrača na ATP turu, ali onda se pokazalo da Švarcmana nikada ne treba potcenjivati.

Iz izgubljene situacije za čas se došlo do toga da je rival kod 6:5 servirao za pobedu u meču. Baš tada i Srbin počinje da igra svoj najbolji tenis i posle nekoliko "đuseva" dolazi do šanse da u taj-brejku izbori plasman u narednu rundu mastersa u Rimu.



Bilo je, ipak, očigledno da će u ključnim trenucima prevagnuti veće iskustvo Švarcmana, koji je kod 3:2 napravi prvi "mini-brejk", da bi kasnije od tri meč lopte iskoristio prvu za konačnih 7:3, piše Telegraf.

U drugom setu se sve promenilo. Nekako je prelomna tačka bio taj prvi gem koji je Miomir osvojio na svoj servis. Uz glasno "idemo", Kecmanović je počeo da šalje dosta bolje udarce i imao je dodatnu motivaciju pred nastavak meča. Koliko je situacija bila drugačija, govori i činjenica da je tek u osmom gemu osetio krizu i morao da brani brejk lopte. Prethodno je već jednom uzeo servis rivalu, a na kraju ga je i dokrajčio koliko u narednom gemu.



Treći set počeo je kao iz snova za Miomira. Tri gema uz brejk delovala su jako ohrabrujuće sve do trenutka kada je Švarcman uzvratio. Odigrao je Kecmanović jako loše taj peti gem, dao je Švarcmanu dve brejk lopte, a ovaj to nije propustio da kazni. Ušlo se u dramu. Igralo se gem za gem sve do presudnog desetog kada je Miša stigao do dve meč lopte. Švarcman je, ipak, uspeo da izdrži i taj pritisak.

U narednom gemu pokazao je da nije bio ni najmanje uzdrman onim što se desilo. Poveo je sa 0:40 na Miomirov servis, a potom je uspeo da iskoristi drugu brejk loptu. Kecmanović se nije tek tako predavao, stigao je u presudnom gemu i do brejk lopte kod 30:40 posle korekcije sudije iz stolice, potom i do nove koju je uspeo da realizuje, pa smo ušli u tajbrejk.



Tamo od samog starta nije krenulo dobro po Mišu. Švarcman je odmah nametnuo svoj ritam i uzeo mini-brejk, koji je brzo povratio nakon što mu je Kecmanović uzvratio. Stigao je Argentinac do tri meč lopte od kojih je već prvu iskoristio.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR