Glas Javnosti

ŠPANAC PREBOLEO MADRID: Ovde sam da UŽIVAM i odigram DOBRO

Tenis
Autor: Glas javnosti

Španski teniser stigao je na masters u Rim kako bi u što boljoj formi dočekao Rolan Garos.

Rafael Nadal je nakon poraza u četvrtfinalu mastersa u Madridu od sadašnjeg šampiona Karlosa Alkaraza, doputovao u Rim. Njega čeka novi masters i svakako odlična priprema pred njegov omiljeni grend slem turnir u Parizu - Rolan Garos. 

"Dopada mi se to što radim. Ne zanimaju me stvari koje me ne čine srećnim i koje su van moje lične motivacije. Srećan sam zbog onog što radim. I dalje osećam da mogu da se takmičim kada sam dovoljno zdrav" - kaže Rafa. 



"Naravno da u mojim godinama, kada počinjete da imate problema više nego što možete da zamislite, bude teško. Bolovi, povrede, sa tim uspevate da se nosite. Problem je kad počnete da osećate, da sa svim što vam se dešava sa telom, ne možete da se takmičite i borite za stvari koje vas i dalje uzbuđuju. Trenutno sam srećan. Istina je da sam opet prošao kroz težak period, ali ovde sam da bih uživao i dao sebi šansu da igram dobro u Rimu" - dodao je Nadal.

Španca na startu turnira čeka bolji iz okršaja Franciska Serundola i Džona Iznera. Rafa će pokušati da po 11. put slavi na Foro Italiku.



"Moram da napredujem. Normalno je da mi treba vremena za sve. U smislu kretanja, spremnosti, čitanja igre. Generalno, nisam imao negativnu nedelju u Madridu, čak iako je turnir zbog nadmorske visine, verovatno najteži za mene. Uzbuđen sam što sam u Rimu. Volim ovo mesto mnogo, imam lepa sećanja. Daću sve od sebe, kao i uvek. Nadam se da ću biti spreman da igram malo bolje nego prošle nedelje. Videćemo" - poručio je teniser iz Manakora.



Nije propustio priliku da još jednom pohvali Karlosa Alkarasa.

"Osvojio je pre toga Majami, Barselonu. Iskreno, nije za mene iznenađenje. Srećan sam zbog njega. Svi znaju koliko samopouzdanja ima sada, nivo koji može da dosegne. Drago mi je zbog njega jer imamo još jednog sjajnog igrača u zemlji za mnogo godina koje su pred nama. Uvek je nešto posebno kad pobedite kod kuće, za njega je to bila posebna nedelja. Istovremeno, srećan sam što dolazi iz moje zemlje i postiže sve te uspehe" - zaključio je Nadal, prenosi Alo.

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR