Glas Javnosti

Ševčenko više ne igra za Rusiju: Promenio državljanstvo

Tenis
Autor: Glas javnosti

Aleksander Ševčenko promenio je državljanstvo i igraće za Kazahstan u nastavku karijere.

Aleksander Ševčenko (23) odlučio je da promeni državljanstvo. Više neće igrati za Rusiju, već će braniti boje Kazahstana u nastavku karijere. Zbog rata u Ukrajini i sankcija koje su na snazi momak rođen u Rostovu doneo je odluku da promeni pasoš i da zaigra za drugu zemlju.


Potvrdio je to na društvenim mrežama. "Zdravo svima, samo sam želeo da vam javim da ću od sledeće nedelje predstavljati Kazahstan na terenu. Ponosan sam na to i ne mogu da dočekam da izađem na teren i da otvarim momente za pamćenje i za sebe i za svoju zemlju", poručio je Ševčenko na Instagramu. Nije se to dopalo ruskim navijačima, pa su mu mnogi ostavljali uvredljive komentare i prozivke zbog ovakvog poteza.


Biće zanimljivo videti i da li će isto učiniti i njegova supruga Anastasija Potapova (22). Njih dvoje su se pre nekoliko meseci venčali, ona je rođena u Saratovu i trenira je bivši ruski teniser Igor Andreev. Inače, ona je u karijeri vodila velike bitke sa Olgom Danilović i upravo je od Srpkinje izgubila u finalu turnira u Moskvi 2018. godine.

Glas javnosti/M01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR