Glas Javnosti

MEDVEDEV PRETI: Rusija će učiniti sve da njeni neprijatelji nestanu sa lica zemlje

Svet
Autor: Glas javnosti

Sećanje na podvig sovjetskih boraca koji su nakon 872 dana oslobodili Lenjingrad je izvor hrabrosti u našoj borbi protiv neofašizma danas, kaže Medvedev

Kijev pokušava da izazove Rusku Federaciju i ceo civilizovan svet, a Rusija će učiniti sve da, baš kao pre 80 godina, njeni neprijatelji zauvek nestanu sa lica zemlje, poručio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Medvedev je istakao da su današnje generacije Rusije u obavezi da pažljivo čuvaju sećanje na podvig sovjetskih boraca iz Drugog svetskog rata, koji je doveo do oslobađanja tadašnjeg Lenjingrada od nacističkih boraca posle 872 dana opsade.


Sećanje na njihov podvig je izvor hrabrosti i izdržljivosti u borbi protiv neofašističkih snaga danas, naglasio je bivši predsednik Rusije.

To je jedna od najstrašnijih tragedija Drugog svetskog rata i ujedno jedan od najvećih podviga sovjetskog naroda, ocenio je.

"Ali, uprkos najtežim iskušenjima, Lenjingrad je izdržao. Naši vojnici i oficiri, pokazujući hrabrost i herojstvo, nisu dozvolili nemačkim osvajačima da zauzmu severnu prestonicu. I što je najvažnije, nacisti nikada nisu uspeli da slome duh njenih stanovnika. Danas oplakujemo one koji su poginuli braneći opkoljeni grad, koji su po cenu života probili blokadu. Duboki naklon", napisao je Medvedev na VKontakte.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR