Glas Javnosti

NOLE ODMARA U FEBRUARU: Prvi sledeći turnir na uspešnom Indijan Velsu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković je prvi put u karijeri izgubio polufinale Australijan opena, spektakularni Italijan Janik Siner se za to pobrinuo (pobedivši Noleta treći put u poslednja četiri susreta), a taj poraz izazvao je i priličnu dilemu kod navijača srpskog asa - kada će on ponovo na teren.

Ta dilema je sada otklonjena.
 
Pitanje da li će Novak ići na prolećnu američku turneju, ili će od nje odustati i potpuno se posvetiti glavnim ciljevima: narednom grend slemu - u Parizu, zatim Vimbldonu, pa opet nastupu na šljaci, na Olimpijskim igrama, koje su takođe u glavnom gradu Francuske, gde se i Rolan Garos održava, dobilo je odgovor.

I to na zvaničnom sajtu najboljeg tenisera sveta.

Naime, na njemu je objavljeno:

"Sledeći turnir u Novakovom kalendaru je masters u Indijan Velsu (6. mart – 17. mart 2024.)".

Ovaj turnir Nole je osvajao pet puta.

To znači da Đoković neće igrati ni na jednom turniru u februaru, a prošle godine je u to vreme nastupao u Dubaiju.

Zbog propuštanja pomenutog nadmetanja, izgubiće na ATP listi 180 bodova, koliko je 2023. osvojio doguravši do polufinala tog turnira iz serije 500, kada ga je sa 6:4, 6:4 pobedio Danil Medvedev.


Đoković sa peharom US opena (Foto: Jutjub)

Ali, nove bodove bi trebalo da "dopiše" sebi na svetskom rangiranju na mastersima u SAD, jer tamo prošle godine nije učestvovao.

Ovoga puta, mečevi u Indijan Velsu i, pod pretpostavkom da će ići odmah potom i u MAjami, poslužiće i kao preko potreban povratak samopouzdanja posle razočaravajućeg nastupa u polufinalu Australijan opena. A kao rekorder po masters titulama, Đoković bi i te kako mogao da ta takmičenja iskoristi kao zamajac (uostalom, pet puta je osvajao Indijan Vels, a čak šest titula ima iz Majamija), uopšte ne treba isključiti mogućnost da Nole u SAD i ode.

Raspored turnira ove godine i šta je Đoković igrao 2023.

Indijan Vels se ove sezone igra od 6. marta, Majami od 20. marta, a naredni "viđeni" turnir na kome bi Novak, očekivano, trebalo da nastupi je rimski masters koji počinje tek osmog maja. Potom sledi Rolan Garos, od 26. maja, dok je Vimbldon na programu od prvog dana jula, a olimpijski turnir od 27. jula.

Prošle godine je, podsetimo, Đoković posle titule u Melburnu igrao u Dubaiju na samom kraju februara, pa onda u Monte Karlu sredinom aprila, da bi krajem tog meseca došao na ATP Banjaluka - pre majskih izazova na šljaci u Rimu i, konačno, Rolan Garosu.

Glas javnosti/V02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR