Glas Javnosti

Rukometašice Crne Gore pevale ustaške pesma, a onda ih je stigla Karma

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore našla se na udaru zbog proslave, a onda je usledila još bolnija lekcija.

Crnogorke su slavile pobedu protiv Rumunije (35:34) i plasman u polufinale Evropskog prvenstva pesmama Marka Perkovića Tomspona, koji je poznat po propagiranju ustaške ideologije.

Rukometašica Jovanka Radičević objavila je snimak na kom se vide devojke kako pevaju pesmu „Sude mi“.

Crnogorska javnost je bila zgrožena, dok državne institucije nisu reagovale.


Ipak, ubrzo je stigla karma, pa je Holandija srušila Crnu Goru sa 42:25 što je jedan od najubedljivijih poraza rukometašica ove zemlje u trećem kolu.

Bojana Popović, selektorka Crnogorki, nije mogla da veruje šta je gledala. Bio je to najteži poraz Crne Gore na Evropskom prvenstvu i najviše primljenih golova na susretu.


„U redu je promašiti i pogrešiti, ali mi je prosto neverovatno da se ne boriš za ovaj grb. Nismo hteli neke igračice da trošimo, ali po meni je sramota da rukometašice koje su dobile minutažu na ovakvom turniru nemaju više volje i želje da se u odbrani bore. U šoku sam, ali to je ono što mi imamo, čime raspolažemo. Kad na terenu nije prva postava od koje se najviše očekuje, to je kvalitet sa kojim raspolažemo. Nama je svaka karika bitna, kad nemamo četiri-pet igračica onda se vidi gde smo i šta smo“, poručila je Popović nakon susreta koja je inače rođena u Srbijim u Nišu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR