Glas Javnosti

Đoković je i dalje najbolji teniser sveta

Sport
Autor: Glas javnosti

Norveški teniser Kasper Rud izjavio je da je Srbin Novak Đoković najbolji igrač na ATP turu, bez obzira na trenutnu rang listu.

Rud će danas igrati u prvom kolu “Zelene grupe” završnog turnira sezone u Torinu protiv Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima. Norveški teniser tvrdi da nikog ne sme da zavara pozicija Đokovića na ATP listi, na kojoj je trenutno osmi igrač sveta.

– Đoković je ove sezone igrao sjajno. Jednostavno nije imao sreće da situacijom u kojoj se našao. Nije mogao da dobije poene iako je osvojio Vimbldon, a nije mogao da uđe u mnoge zemlje, što je negativno uticalo na njegovu poziciju na listi. On će za mene uvek biti jedan od najboljih tenisera sveta, ako ne i najbolji i uvek će biti favorit na svakom turniru na kom se pojavi – rekao je Rud za zvanični sajt turnira u Torinu.

Norveški teniser bi sa Đokovićem mogao da se sastane tek u polufinalu ili finalu turnira u Torinu.

– Mislim da je ove godine pokazao zašto je najbolji. Osvojio je Vimbldon, osvojio je dva turnira pre nekoliko nedelja, setimo se i Rima. Činjenica da je bio u stanju da bude među osam najboljih u sezoni bez obzira na to što nije imao poene sa tri grend slema i četiri mastersa samo pokazuje koliko je i dalje dobar – zaključio je Rud.

Đoković će sutra od 21 sat u prvom kolu “Crvene grupe” turnira u Torinu igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

Srpski teniser će pokušati da osvoji šestu titulu na završnom turniru i izjednači se sa rekorderom, Švajcarcem Rodžerom Federerom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR