Glas Javnosti

Legendarni MMA borac i veliki prijatelj Srba: Srbija je moja ljubav

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Jedan od najboljih MMA boraca ikada Fjodor Emelijanenko je ponovo posetio Srbiju.

Kao i ranijih godina, Rus u našoj zemlji obilazi manastire i crkve te izučava pravoslavlje ovih prostora.

Ovu posetu Beogradu je Emelijanenko iskoristio i kako bi bio gost srpskog MMA borca Bojana Mihajlovića koji vodi "Gradski podkast" u kom je dao nekoliko zanimljivih izjava.


- Srbija je moja ljubav. Ona je uvek bila i uvek će biti u mom srcu, bez obzira na sve. Za mene je velika radost što sam ovde. Već sam bio i ranije i obilazio sam sveta mesta i svetinje. Plan mi je da se ovih dana poklonim moštima Svetog cara Lazara - izjavio je Emelijanenko.

Ruski borac je rekao kako oseća bratsku ljubav među dva naroda.

- To što ja osećam se teško može rečima objasniti, ali srcem se može osetiti. Naši narodi su uvek bili zajedno, jedan pored drugog u bratskoj ljubavi. I bez obzira na to kakva se politika vodi i kakva će se voditi, Rusi i Srbi će uvek biti jedno, tu nema dileme.

Fjodor je odgovorio i na pitanje da li mu je vera dala snagu u teškim momentima borbi.

- Mene nedostojnog je bog udostojio da postanem to što jesam, a za ostalo je zaslužan moj trud. U teškoj kategoriji ljudi su kao divovi, a ja sam bio najmanji i najslabiji fizički. Da nije bilo boga, ja tu ne bih imao nikakve šanse, zaključio je Poslednji imperator.


Fjodor Emelijanenko je u karijeri imao čak 40 profesionalnih pobeda i šest poraza, pobedio je najveća imena svog sporta poput Mirka Filipoviča Kro kapa, Frenka Mira, Marka Kolmana, Antonija Nogeiru, Marka Hanta... Nakon što je 2018. savladalo Kvintona Rempejdža Džeksona u oktagonu je podigao srpsku zastavu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR