Glas Javnosti

KRV NIJE VODA: Pre pet godina SANJALA, danas OSTVARILA SAN, ONA je nova ZVEZDA SRPSKE ATLETIKE

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Naslednica Dragutina i Biljane, najmlađa učesnica Svetskog prvenstva u Beogradu, završila deveta u jakoj konkurenciji.

Tinejdžerski drsko, odvažno, nastupila je Angelina Topić (nepunih 17 godina) u svom prvom velikom takmičenju među seniorima, na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Pod budnim okom oca i mentora Angelina je sa mnogo samopouzdanja najpre napala visinu od 184 cm - preskočila je iz prvog pokušaja, pa onda i 188 cm - i to je savladala, iz drugog skoka.

Bila je spremna da napadne svoj najbolji rezultat. Spremala se za najveći poduhvat u karijeri.



Sa narastajućim elanom krenula je na 192 cm. Prvi skok - ništa! Pa drugi, treći - opet ništa. Kraj! Letvica je svaki put padala. Angelina je pognute glave završila takmičenje posle kojeg je postalo kristalno jasno: Srbija dobija novu zvezdu atletike. Pitanje je vremena kada će Angelina prebaciti 192, 194, dva metra...

"Napravila sam par dobrih skokova u zagrevanju, početna visina je možda bila mali problem, ali kako za mene tako i za ostale. Mislim da sam se "ok" snašla tu barem na početku" - rekla je Angelina odmah posle takmičenja.

Generalni utisak mora biti pozitivan, tako rezonuje i Angelina, shvata da njeno vreme tek dolazi.



"Prezadovljna sam rezultataom, i samim takmičenjem, jako mi je drago što sam mogla da budem u konkurenciji sa svetskim zvezdama, i mislim da je ovo jedno veliko iskustvo za mene i za ostale. Vidimo se na sledećem takmičenju.

Činjenica na koju je ponosna, koja joj je pomalo i neverovatna: 2017. godine je sa tribina gledala aktere Evropskog prvenstva u Beogradu" - sada je deo najveće pozornice!



"Ovo nisam mogla ni da zamislim. Pre pet godina sam sedela na tribinama i navijala za reprezentaciju u kojoj se sada nalazim. Ovo je veliko dostignuće" - rekla je mlada Angelina Topić.

Vreme radi za nju, kako prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR