Glas Javnosti

START PLIVAČKE SEZONE: Stanisavljević i Stjepanović obeležili Otvoreno prvenstvo Srbije

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju, kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo, ove godine obeležili su plivači Nina Stanisavljević i Velimir Stjepanović.

Miting je okupio 374 plivača iz Srbije i inostranstva, a takmičenje se nalazi u kalendaru Svetske plivačke federacije - FINA  gde mogu da se ostvare propisane norme za učešće na FINA Svetskom prvenstvu u plivanju, koje će se održati u Mađarskoj u gradu Budimpešta u junu mesecu.

Kvalifikacioni period za Svetsko prvenstvo traje od marta ove godine do 15. maja, a Srbija već ima nekoliko A normi koje su ostvarene prethodne godine. Ovo takmičenje je takođe bilo je značajno i za mlađe kategorije, jer je isplivano nekoliko normi za EJOF 2022., Evropsko juniorsko prvenstvo i Turnir više nacija.


Za najuspešnije takmičare prvenstva po kategorijama su proglašeni: u kategoriji seniora – Velimir Stjepanović i Nina Stanisavljević, u kategoriji juniora – Danilo Banjac i Martina Bukvić. Osim medalja i kvalifikacionih normi, takmičenje je obeležilo i sedam novih nacionalnih rekorda.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR