Glas Javnosti

Zvezda "pokorila" Zadar

Košarka
Autor: Glas javnosti

Posle incidenta prilikom kog su hrvatski huligani napali član Upravnog odbora crveno-belih i dvojicu izveštača, košarkaši Crvene zvezde uspeli su da savladaju ekipu Zadra u sedmom kolu ABA lige rezultatom 81:74 (23:24, 22:19, 25:11, 11:20).

Nije bilo lako ni košarkaši Zvezde ni domaće timu da izađu na parket dvorane „Krešimira Ćosića“ posle vesti o napadu na člana Upravnog odbora beogradskog kluba, novinara i reportera, ali srećom utakmica je protekla u sportskoj atmosferi što se posle ružnih vesti činilo da će biti i važnije od ishoda meča.

Crveno-beli nervozno su ušli u utakmicu, ekipa Zadra delovala je motivisano, a jedini „krivac“ zbog kog domaći tim nije uspeo da značajnije povede bio je sjajni Rokas Gedraitis koji je samo u prvoj deonici ubacio 11 poena.


Zadar je na kraku pauzu otišao sa minimalnim vođstvom, a prednost su sačuvali sve do druge polovine druge deonice, kada se Zvezda potpuno razbudila. Usledila je serija od 11:0 crveno-belih, a iako su košarkaši domaćeg tima uspeli da smanje zaostatak, Zvezda je na pauzu otišla sa prednošću od dva poena.

Sve je slutilo na neizvesnu završnicu, ali demantovali su to crveno-blei koji i u trećoj deonici prave seriju ovoga puta od 10:0. Na dva minuta do kraja ponovo nižu poene košarkaši beogradskog tima i stižu do dvocifrene prednosti od 17 poena.

Uz Gedraitisa, izuzetno je raspoložen bio je Jago Mateus koji je pogodio četiri od pet trojki! Raspoloženi Brazilac dve trojke dao je u poslednjoj deonici, čime je postepeno gasio nadu domaćeg tima.

Uspeli su na kratko košarkaši domaćeg tima da smanje razliku na jednocifren broj poena, međutim nisu imali vremena da ozbiljnije zaprete Zvezdi koja u Beograd donosi pobedu.

Gedraitis je meč završio sa 19 poena, četiri skoka i jednom asistencijom i tako je ujedno bio i najefikasniji igrač meča, dok je najbolju partiju u ekipi Zadra pružio Luka Božić koji je imao dabl-dabl učinak sa 18 poena, čak deset skokova i pet asistencija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR