Glas Javnosti

NEBOJŠA ČOVIĆ O DETALJIMA STRAVIČNOG NAPADA NA SRBE U ZADRU: Otkrio da li će Zvezda igrati utakmicu sa USTAŠAMA!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Prvi čovek KK Crvena zvezda Meridianbet, Nebojša Čović, oglasio se posle stravičnog napada u Zadru na članove delegacije kluba i novinare iz Beograda.

Čović je u uključenju za jutarnji program TV Prva opisao šta se dogodilo u subotu uveče i kako je došlo stravičnih incidenata.

"Ekipa je iz Barselone, sa nekih 25 naših simpatizera, doputovala u Zadar. Na samom aerodromu su fotografisani, "tipovani" i praćeni. Novinari su bili u jednom hotelu, član UO i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekani novinari, koji ničim nisu provocirali, napadnuti su od maskiranih napadača. Potom su napadnuti član UO i prijatelj. I njih su napali maskirani napadači, šutirali su ih nogama", rekao je Čović i dodao:

"Nisu preduzete mere koje bi morale, jer su se navijači Zadra "Tornado" oglasili 8. 11. i najavili da će njihova strast i energija odbraniti svoj teren. Zadar i Zvezda su imali niz utakmica i u Beogradu i ovde i nikada nismo imali probleme. Upozorili smo i ABA ligu, vrlo inertno su reagovali na tu objavu 8. novembra. VIdim da su tek noćas oko 1 sat dali saopštenje na engleskom jeziku. Degutantno je, ali nje naše da širimo paniku i mržnju, nego da probamo da odigramo utakmicu".

"U našoj delegaciji ima puno dece, od 13 do 15 godina, ali ne znam šta su u Zadru očekivali da će biti navijača. Hrvatska policija se nakon incidenta korektno ponela. Samo da napomenem, znate šta bi se desilo da se ovo desilo negde u Srbiji, Hrvatska bi sigurno tražila sankcije Srbiji. U Zadru igra i bivši igrač Zvezde Arijan Lakić, Srbin", naglasio je Čović.Na objavi Zadra pozvani su navijači da ispune dvoranu "Krešimir Ćosić" do poslednjeg meča i pozvali da, ako se Zvezda ne pojavi, dobiju utakmicu sa 30:0.

"Zvezda nikad nije bežala sa terena, izaćiće na teren i igrati utakmicu. Ali ta utakmica mora da bude u sportskim okvirima, bez vređanja i ništa nesportski. A to ko će izgubiti za zelenim stolom, ako se i desi, to će ići u prilog nekom drugom".

"Zvezda će igrat utakmicu, ali će voditi računa o bezbednosti i hoće li biti vređanja. Sva odgovornost je na ABA ligi, na direktoru Cvetkoviću i Miliji Vojinoviću. Svi oni su dobro plaćeni i treba da rade svoj posao. "Tornado" je osetio prozvanim posle meča sa Megom u Beogradu prošle nedelje, tu su se osetili oštećeni zbog suđenja. To nema nikakve veze sa nama, čak je i trener Zadra dao korektnu izjavu. Ako punite dvoranu da biste izvršili linč i harangu, onda oni neka igraju svoje igre i igrice".

Čović je otkrio i u kakvom stanju su povređeni.

"Novinarima su sanirane povrede, sa kopčama, a član UO i njegov prijatelj su snimani, ali im nisu polomljena rebra jer su šutirani na zemlji. Svi oni su smešteni u hotelu u kom je Crvena zvezda i biće ispraćeni na meč bezbedno. Moram da podvučem da je hrvatska policija bila korektna, ali mora da se zna da ovo nije izolovan incident. Napadači su se identifikovali u saopštenju 8. novembra kada su sve ovo najavili", zaključio je Nebojša Čović u uključenju iz Zadra.


Glas javnosti/P01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR