Glas Javnosti

Željko Obradović o Kaminskom: Mi smo tu da mu pomognemo, ne samo njemu, već bilo kom igraču u timu

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Partizana u poslednje dve utakmice zabeležili su dve pobede. Prvo je u Evroligi srušen Makabi (88:79), posle istorijskog preokreta, da bi u "klasiku" ABA lige savaldana Cibona u Zagrebu (74:87). Ono što je u oba meča upalo u oko je izostanak Frenka Kaminskog na parketu.

Nekadašnji NBA igrač, u oba duela bio je u 12 igrača, ali ih je ispratio sa klupe, ne zabeleživši ni sekund na parketu. 

Podsetimo, Frenk Kaminski je stigao u Humsku kao igrač koji će biti adekvatna zamena za Matijasa Lesora, koji je otišao u Panatinaikos, ali kako stvari sada izgledaju, Željko Obradović želi više od iskusnog centra. 

Ono što smeta trofejnom stručnjaku je igra u odbrani Kaminskog, o tome je u nekoliko navrata govorio.


Frenk je neko ko nama mnogo toga daje u napadu, ali isto tako je poznato da ima problema u odbrani. Mi smo tu da mu pomognemo, ne samo njemu, već bilo kom igraču u timu. Sada imamo 15 igrača u rosteru i moja je odluka ko će igrati, dosta naravno zavisi i od protivnika, ali na kraju je sve na igračima. Glavni kriterijum je trening, ako nisi koncentrisan, imam drugog igrača, istakao je Obradović posle utakmice sa Makabijem.

Kaminski je znao ove sezone da pruži dobre partije. Čak je imao priliku u nekoliko situacija i da reši meč, međutim, očigledno je da su mu koncentracija i igra u padu, što se vidi i po minutaži koja mu je iz utakmice u utakmicu bila sve manja i manja, da bi na kraju ostao bez ulaska na parket. 


Iskusni centar je proveo osam sezona u najjačoj košarkaškoj ligi, a po dolasku u Partizan bio je svestan razlike Evrope i Amerike, a to je sam apostrofirao baš pred duel sa Makabijem na kojem nije ni igrao.

Po dolasku ovde, morao sam da naučim koji su razlike između Evrope i NBA. Igrati na određeni način tako dugo, nekada se vodite urođenim instinktom, ali osećam da postajem sve bolji kako prolazi sezona. Učim kako se igra ovde. U početku je bilo teško prilagoditi se, ali sada sve razumem bolje.

Na Željku Obradoviću i stručnom štabu je da Kaminskog vrate u ritam, za to će imati vremena na treninzima pre nego što odu na megdan Panatinaikosu, gde će ih čekati bivši igrač i jedan od najboljih centara u Evropi, Matijas Lesor. 


Kaminski sigurno nije zaboravio da igra košarku, ali ono što brine je njegov pristup u odbrani.

 Kod Željka se zna da igraš koliko se trudiš i pokažeš na treningu, tako da je to jedini put Frenka da povrati poverenje najtrofejnijeg trenera Evrope. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR