Glas Javnosti

Smit impresioniran Obradovićem

Košarka
Autor: Glas javnosti

Iskusni Džejlin Smit otkrio da je zbog Obradovića pojačao Partizan tokom evroligaške sezone.

Košarkaški klub Partizan pojačao se u toku sezone Džejlinom Smitom, nekadašnjim prvotimcem Albe i Virtusa, ali i hrvatskim reprezentativcem. Dolazak Amerikanca koji ima pasoš Hrvatske u crno-beli tabor izazvao je mnogo pažnje u regionallnoj košarci, pa i među zagrebačkim medijima.


Hrvate je zanimalo kako je Smit odlučio da pojača Partizan, a dobili su manje ili više očekivan odgovor - jedan od glavnih razloga bio je trener Željko Obradović, najtrofejniji evropski stručnjak!

"Trener je odličan, sve je puno lakše s njim. Svi mi govore da ga slušam i pratim, onda će sve biti u redu, uverio sam se u to i sam. Obradović i Skariolo su veliki taktičari, jako dobro znaju što žele, imaju puno različitih akcija i pravila u obrani, i jedan i drugi idu od utakmice do utakmice, s velikim naglaskom na taktiku", rekao je Džejlin Smit, a zatim se osvrnuo na prve mečeve u novom klubu: "ABA liga je drugačija, igrao sam protiv dve ekipe, pa ne mogu puno da priča, nisam dobio potpuni osećaj. Partizan je u prve dve utakmice u sezoni savladao Zvezdu, tako da su nam oni hteli uzvratiti za te poraze. Pogađali su sve, igrali su jako dobro, ali ponovo ćemo se susresti krajem januara. Što se tiče ambijenta, atmosfera je u Srbiji sjajna, košarka je verojatno prvi sport u državi. Znao sam da su ovdje navijači fanatični i pre dolaska, sigurno je to uticalo na moju odluku, ali došao sam i zbog trenera i kluba. Uvek želim da radim s najboljima, svaki dan napredujem i nosim to dalje sa sobom."


Džejlin Smit je istakao da ne prati NBA ligu i da bi voleo da Amerikanci češće gledaju evropsku košarku. On je prvo iskustvo u Evroligi stekao u Albi, zatim se preselio u Virtus, ali tamo ove sezone nije mnogo igrao. Otkrio je i zašto je napustio italijanski klub. "Nisam igrao koliko sam mislio da ću igrati u Bolonji, izvadili su me iz rotacije, ali bilo je to dobro mesto, s kvalitetnim igračima. U Partizanu je sve dobro, ovde sam dve nedelje i nemam na šta da se požalim. Svi mi jako pomažu, prvi put sam u ovakvoj situaciji da usred sezone menjam klub", rekao je Smit.

Podsećamo, Džajlin je na polusezoni promenio sredinu i do sada je odigrao dva evroligaška meča za Partizan. Debitovao je u ubedljivoj pobedi protiv Asvela kada je postigao četiri poena, dok je u derbiju protiv Crvene zvezde postigao pet poena. Na tom meču imao je dva skoka i dve asistencije, ali crno-beli nisu uspeli da izbegnu poraz.


Glas javnosti/M01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR