Glas Javnosti

Trofej ABA lige nosiće po ime legendarnom treneru

Košarka
Autor: Glas javnosti

Tri puta je bio MVP regularnog dela sezone u regionalnoj ligi

Trofej namenjen najkorisnijem igraču regularnog dela sezone u ABA ligi nosiće ime po Dejanu Milojeviću, objavilo je regionalno takmičenje.


Srpski košarkaši trener Dejan Milojević preminuo je 17. januara u 47. godini od posledica srčanog udara. Tokom igračke karijere nastupao je za FMP i podgoričku Budućnost, odakle prelazi u KK Partizan, sa kojim osvaja dve titule nacionalnog prvaka. 


U dresu Partizana, Milojević je na utakmici Evrolige, 2. decembra 2004. godine imao rekordni indeks korisnosti 55 protiv Olimpijakosa (35p 14sk). Tri puta je bio MVP regularnog dela sezone u regionalnoj ligi. Nakon Partizana, Milojević je još igrao za Valensiju i Galatasaraj odakle je u leto 2009. ponovo stigao u redove crno-belih.

Ipak, zbog povrede kolena, Milojević je 1. septembra 2009. godine objavio kraj igračke karijere.


Osim na klupskom planu, Milojević je bio uspešan i u dresu reprezentacije SR Jugoslavije sa kojom je 2001. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Takođe, sa U22 selekcijom Milojević je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji.

Trenersku karijeru, Milojević je započeo u KK Mega, gde je radio od 2012. do 2020. godine. Potom je radio i u Budućnosti, da bi od 2021. godine do danas bio asistent Stivu Keru u ekipi Golden Stejt Voriorsa. 

Od 2019. do 2021. godine, Dejan Milojević je bio asistent selektora Igora Kokoškova u košarkaškoj reprezentaciji Srbije.


Glas javnosti/U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR