Glas Javnosti

LEGENDA PARTIZANA RAZOČARALA NAVIJAČE: 'Pogrešio sam jer nisam onda prešao u Crvenu zvezdu!'

Košarka
Autor: Glas javnosti

Ratko Varda u karijeri je igrao za veliki broj klubova, od beogradskog Partizana preko Detroita i NBA lige, Real Madrida, do iranskog Mahrama iz Teherana. Ipak, na podužem spisku nema imena jednog kluba, zbog čega bivši košarkaš crno-belih i danas žali.

U pitanju je Partizanov "večiti rival", Crvena zvezda.

Varda je 2011. godine imao ponudu Svetislava Pešića, tadašnjeg trenera Zvezde, da dođe na Mali Kalemegdan, ali je, kao navijač Partizana, odabrao da umesto crveno-belog obuče dres Union Olimpije. 

- Za mene je to normalna stvar. Pogotovo za igrače koji nisu sa ovih prostora, ne razumeju to rivalstvo i svejedno im je. Možemo kao navijači da za takve igrače kažemo da su ispali ovo ili ono, ali on radi kao profesionalac , otkrio je Varda svoj stav povodom odluke Korija Voldena da pređe u Crvenu zvezdu.

Potom je uzeo svoju karijeru kao primer:

- Sa ove tačke, ja sam napravio veliku grešku. Imao sam opciju da dođem kada je Kari došao u Zvezdu. Išao sam na razgovore, sve smo se dogovorili, ali je bila jedna jedina stvar – ako Olimpija ne pošalje taj dan ugovor, to je to. Olimpija je poslala ugovor i tada sam gledao kao Partizanovac i razmišljao da je možda bolje da idem u Olimpiju da ne bi bilo nekih problema. Nadao sam se da ću jednog dana imati priliku da završim karijeru u Partizanu, ali to se nikada nije desilo. Od tog odbijanja Karija moja karijera je kranula da ide ka dole. Olimpija se raspala zbog novca, pukla mi je i tetiva u Radničkom... U svetu sporta imaš emocije ukoliko si domaći igrač, ali od stranca da očekuješ da bude lojalan – teško, otkrio je Varda do sada nepoznatu priču.

Što se tiče Andree Trinkijerija, nije Varda krio da Italijana smatra folirantom:

- Trinkijeri ima kvalitet, ali ja sam i Jankoviću rekao, kada smo gledali neku utakmicu zajedno, da je veliki folirant. Ako sam nekoga uvredio ili ako sam pogrešio u viđenju svega toga, neka mi oprosti. Da je čovek imao bilo gde da ide, ne verujem da bi došao u Partizan. Pričao je da je Partizan familija, da nije tu zbog novca, a onda je otišao zbog toga, zaključio je Varda.

(Izvor: Sport & Tech)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR