Glas Javnosti

PARTIZAN NA KORAK OD ISPADANJA IZ TOP 10 EVROLIGE: Ctno-beli zavise od Zvezde!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Ligaški deo takmičenja u košarkaškoj Evroligi stigao je do samog kraja, a poslednje kolo daće nam odgovor na pitanje ko će biti poslednji učesnik plej-in turnira, Partizan ili Anadolu Efes.

Crno-beli su sinoć iz Istanbula i Madrida dočekali loše vesti, pošto su oba direktna konkurenta za mesto u doigravanju, Anadolu Efes i Baskonija, ostvarili pobede kao gosti.

Efes je nakon drame naneo tek drugi poraz Feneru na domaćem terenu u sezoni i tako došao na korak od plasmana meču deset najboljih, dok je Baskonija u prestonici Španije savladala Real Madrid i tako osigurala svoje mesto u plej-inu.

Za Partizan računica je jasna. Ekipa Željka Obradovića u petak pred svojim navijačima dočekuje Valensiju, ali za mesto u plej-inu moraju da dočekaju i poraz Anadolu Efesa koji dan ranije u "Sinan Erdem Domu" dočekuje Crvenu zvezdu.

To će biti veoma teško, imajući u vidu statistiku međusobnih duela Zvezde i Efesa.

Zvezda je osam puta gostovala Efesu u Istanbulu i svaki put je izgubila.


Tako će crno-beli dan pre svoje utakmice saznati imaju li šansu za plasman u plej-in ili će im duel sa Valensijom biti oproštajni u ovosezonskom izdanju elitnog takmičenja.

Pored borbe za poslednje mesto u plej-inu zanimljiva će biti i borba za drugo mesto, koja će se voditi između Panatinaikosa, Monaka i Barselone, dok će Olimpijakos i Fenerbahče u Pireju odlučiti između sebe ko će u plej-of sa pozicije broj pet. Feneru za to treba pobeda od minimalno tri poena.

Raspored mečeva u poslednjem kolu Evrolige

Četvrtak:

Žalgiris - Real Madrid 19:00

Monako - Bajern 19:00

Anadolu Efes - Crvena zvezda 19:30

Makabi Tel Aviv - Milano 20:05

Panatinaikos - Alba 20:15

Petak:

Olimpijakos - Fenerbahče 20:15

Partizan - Valensija 20:30

Virtus - Baskonija 20.30

Asvel - Barselona 21:00

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR