Glas Javnosti

Da li Kalinić postaje višak u Barseloni?

Košarka
Autor: Glas javnosti

Jedan od najboljih srpskih igrača u Evroligi i reprezentativac Nikola Kalinić mogao bi uskoro da napusti Barselonu kao višak, što otvara vrata za povratak u Crvenu zvezdu.

Kako pišu lokalni mediji, Barsa nije zainteresovana da produži saradnju sa srpskim igračem, iako ima planove za druge momke u timu. Navodno na toj poziciji traže igrača koji će biti kvalitetniji šuter i pritom dobar defanzivac, a kao takvog već imaju Paru.

- Srbin je skupo pojačanje iako donosi mnogo kvaliteta u odbrani, skokovima i svakako iskustvom na poziciji tri na četiri, ali će tu ulogu ubuduće imati Para. Da zaključimo, Barselona traži drugačije krilo koje je više šuterskog profila. Ipak, za Kalinića osim Zvezde, postoji interesovanje i još nekoliko klubova - piše španski portal.


Pre oko nedelju dana Nebojša Čović je pričao u podkastu "Luka i Kuzma" o željama kluba da ga naredne godine dovede u svoje redove, a ono što je sigurno Kalina će biti član Barselone najmanje do kraja tekuće sezone. Sve potencijalne odluke će biti donesene tokom leta, a to može biti odloženo u slučaju da Kalina odluči da igra za nacionalni tim.

- Zainteresovani smo za Kalinića, radimo na tome. Nismo ga prodali, otišao je za džabe. Imao je 1+1 sezonu u ugovoru, kasnili smo četiri ili pet plata, čekao je, bilo je obećanja, nismo završili i otišao je. Poštujemo što je igrač Barselone, ali radimo na tome, nismo oteli. Ima još tu naših igrača, radimo sve u dogovoru sa Sferopulosom. I Stefan Jović je u razmišljanju, ako može da obezbedi kontinuitet - rekao je Nebojša Čović.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR