Glas Javnosti

ZAVIRITE U MESIJEV ŽIVOT: Ovo su navike jednog od najvećih koje mogu svima da posluže kao savet

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Svetski fudbal u 21. veku obeležila su dvojica neponovljivih fudbalera Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo. I dok se o Ronaldovim navikama zna gotovo sve, o Mesiju se ne zna mnogo toga.

Kako Lionel Mesi živi i kako se hrani? Kakve navike ima u privatnom životu? I da li ga uopšte išta osim fudbala zapravo zanima?

Mesi je daleko introvertnija osoba u poređenju s Ronaldom, ali i o njemu su navijači uspeli da saznaju neke zanimljive stvari. Tako recimo, prva stvar koju Argentinac uradi kada dođe kući je nešto sa čime svi mogu da se poistovete.


- Čim dođem kući, prva stvar je da obavezno skinem obuću na ulasku. Radim to i kad dođem kod drugih u goste. Jednostavno, to mi je neka navika - rekao je Leo jednom prilikom. 

Važna stvar u Mesijevom životu je porodica, ali sa njom ne provodi vreme gledajući dnevnu televiziju. 

- U mom domu ne gledamo televiziju i ne vrtimo TV kanale. Eventualno kad je neka utakmica. Ostatak vremena volim da gledam serije po striming servisima. Običnu televiziju uopšte ne pratimo - jasno je Argentinac objasnio jednom prilikom za "ESPN sports", a prenosi "Mondo".

Dosta puta smo do sada mogli da čujemo o ishrani Kristijana Ronalda, ali kakva je situacija sa Mesijem? 

Na njegovom meniju je mnogo voća i povrća, maslinovog ulja, ali ništa ne bi moglo bez kvalitetnog mesa. 

 On beži od svega što je prskano ili na bilo koji način kontaminirano pesticidima ili herbicidima. Za profesionalne sportiste, ta hrana je smrt. Argentinci i Urugvajci previše vole da jedu crveno mesto. Mislim da ta dva naroda jedu najviše mesa na svetu, a na to treba pripaziti - rekao je italijanski nutricionista Đulijano Pozer, koji je svojevremeno sarađivao s Mesijem. 


Naravno da onda i Mesi voli roštilj, a jedna od omiljenih stvari mu je asado. To je vrsta argentinskog jela s roštilja, dok često bira i italijansku pastu. Doduše, Leo obožava i slatkiše. 

- Sladoled, čokolada, kolači... Zapravo bilo šta što je slatko - otkrio je Mesi.

Leo ima suprugu Antonelu Rokuso, a sa nom i tri sina - Tijaga (9), Matea (6) i Ćiru (3). 

- Nemamo puno slobodnog vremena, ali kad mogu, trudim se da ga provedem u igranju s decom. Volimo da ostanemo kod kuće i jednostavno da uživamo. Za doručkom uvek volim da je cela porodica na okupu i da svi budu za svojim mestom. Divim se svojoj supruzi i tome kako je dobro organizovala naše živote. Uvek je dobre volje i spremna da pomogne, a uz to je i jako inteligentna i jaka na više polja", pričao je Leo o Antoneli i svojoj deci. 

Na kraju dana, Mesi ima još jednu naviku koja bi i drugima mogla da dobro dođe. 

- Uvek pre odlaska na spavanje sebi pripremim na stolu sve što će mi biti potrebno za sutrašnji dan. Tako u dan ulazim spreman - jednostavan je savet Lionela Mesija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR