Glas Javnosti

JOKIĆ DOMINIRA: Naš as daje domaći zadatak igračima u NBA

Košarka
Autor: Glas javnosti

Srpski centar još nije upalio sve motore, ali nema sumnje da i dalje igra vanserijsku košarku

Nikola Jokić imao je još jedno sjajno veče u dresu Denver Nagetsa, ali su uglavnom ostali saigrači podbacili, pa je njegov tim poražen od Nju Orleansa sa 121:106.

Srpski centar je imao 32 poena, 16 skokova i devet asistencija, uz šut iz igre 13/19. Iako trenutno ne vodi u trci za MVP-a, Jokić iz meča u meč pokazuje da i dalje dominira NBA ligom.



Trenutno ima prosek od 23,2 poena, 10,1 skokova i 8,9 asistencija uz šut iz igre od 63,5 odsto. Zbog toga je na putu da postane prvi igrač sa prosekom 20/10/8 u istoriji NBA lige, a da uz to ima i preko 60 odsto šuta iz igre.

Nagetsi su trenutno treći na Zapadu sa skorom 14-9. Naredni meč Denver igra na svom terenu protiv Dalasa 7. decembra od četiri sata posle ponoći.

Jokićeva uloga ove sezone se promenila u odnosu na prošle dve u kojima je uglavnom igrao bez Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora.

Srpski centar sada ima priliku da više odmara, a dok je na terenu primarno mu je da razigrava ostale, kako bi svi bili u najboljoj formi kada dođu oni najbitniji mečevi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR