Glas Javnosti

Salah će biti cenjeniji kad se penzioniše, tvrdi Van Dajk

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaler Liverpula Virdžil van Dajk smatra da je njegov saigrač Mohamed Salah jedan od najboljih fudbalera na svetu i da zaslužuje više pohvala, iako ljubitelji fudbala sve ređe govore o Egipćaninu u superlativima.

Salah se nedavno izjednačio po broju golova u dresu Redsa sa Robijem Faulerom i njih dvojica dele šesto mesto na listi večnih strelaca. Egipćanin je osvojio nekoliko trofeja tokom boravka na Enfildu – po jednom se dokopao trofeja Lige šampiona, Premijer lige, FA kupa, UEFA Superkupa, Komjuniti šilda i Svetskog klupskog prvenstva.


Krilni napadač je dobio i brojna individualna priznanja – tri puta Zlatnu kopačku Premijer lige, dvaput je bio najbolji igrač sezone u engleskom prvenstvu, a dva puta je proglašen i za najboljeg afričkog fudbalera.

„Veliki broj Liverpulovih igrača je doprineo osvajanju bitnih trofeja, ali Mou definitivno pripada status legende. On je izuzetno važan fudbaler i verujem da će vremenom njegova dostignuća biti cenjenija od strane javnosti. Mi prepoznajemo sve što on svakodnevno radi jer možemo da vidimo napor koji ulaže. Samo treba da nastavi tako“, rekao je Van Dajk.

Salah je odigrao 44 utakmice u svim takmičenjima ove sezone i postigao 27 golova i zabeležio 11 asistencija.

Izabranici Jirgena Klopa zauzimaju sedmo mesto u Premijer ligi sa 50 bodova iz 31 meča, dok je lider Arsenal 75 bodova iz 32 utakmice.


Liverpul naredni susret igra sa Vest Hemom u Londonu u sredu od 20.45.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR