Glas Javnosti

Liverpul ima zamenu za Klopa, ako Ćabi ne dođe

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Roberto de Zerbi označen je kao jedan od ozbiljnijih kandidata da preuzme velikana sa Enfilda

Liverpul je pred velikom odlukom ovog leta, jer će posle devet godina morati da menja trenera, pošto se era Jirgena Klopa završava na Enfildu.

Redsi su sasvim sigurno primamljiv klub za mnoge trenere, a nema sumnje i da će biti teško svakome da nadoknadi odlazak Jirgena Klopa.


Očekivanja će sigurno biti velika, a kao glavni kandidat do sada se pominjao Ćabi Alonso, koji ove sezone pravi čuda sa Bajerom iz Leverkuzena, koji vodi ka prvoj istorijskoj tituli u Bundesligi.

Alonso je bio fudbaler Liverpula, miljenik je navijača i bio bi sasvi sigurno najbolja moguća zamena za Klopa.

Ali, Alonso je posle čudesnih partija koje njegov Leverkuzen pravi u Nemačkoj, postao tražena roba na evropskom tržištu i Liverpul ima ozbiljnu konkurenciju, pre svega u vidu Bajerna koji takođe traži novog trenera nakon dogovora da klupu na kraju sezone napusti Tomas Tuhel.


Zbog toga Liverpul ima spremnu i moguću zamenu ukoliko ne dobije bitku za Alonsa, a to je trener Brajtona, Roberto de Zerbi, koji je sa ovim klubom napravio pravi bum od dolaska na klupu i igrao je možda i najlepši fudbal na Ostrvu.

Gardijan pored De Zerbija pominje i Rubena Amorima - trenera Sportinga, kao i Julijana Nagelsmana, aktuelnog selektora reprezentacije Nemačke.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR