Glas Javnosti

Francuz ostaje u Saudijskoj Arabiji

Fudbal
Autor: Glas javnosti

I Vlada je morala da se uključi

Karim Benzema se, posle skoro mesec odustva, pojavio na treningu Al Itiihada, a Vlada Saudijske Arabije je uradila sve što može kako bi se situacija između dve strane izgladila.

Benzema se nije pojavio na početku priprema Al Itihada, kada se ekipa okupila za nastavak sezone u Saudijskoj Arabiji. Trener Marselo Galjardo ga je tada potpuno precrtao i nije ga vodio na mini-turnir koji se igrao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, te ga je uklonio i sa treninga.


Činilo se tada da će Francuz definitivo da napusti Saudijsku Arabiju, ali u sve se umiešala Vlada te zemlje. Kako piše "Marka", za imidž Saudijske Arabije bilo je važno da Benzema ostane, pa su uzeli stvar u svoje ruke.

I tako je bilo. Benzema se vratio u ekipu, iako nije poznato kako je protekao susret, ali Argentinac je pokazao da neće praviti razlike i da je njegov autoritet kao trenera iznad svakog pojedinca.


Ministarstvo sporta Saudijske Arabije je telo od kog zavisi ceo budžet Pro Saudijske lige, a njihov posao je bio i da deluje kao diplomatski kor, jer je Galjardo pokazao da je tvrd orah.

Sve tenzije počele su krajem prošle godine kada je Benzema trpeo žestoke kritike navijača na društvenim mrežama, zbog čega je obrisao svoj Instagram nalog sa 76 miliona pratilaca.

Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR